EUR/USD üle 1,3900

Rainer Saad 24. oktoober 2011, 20:40

Euro on kauplemas päevase tipu lähedal ning üle 1,3900 USA dollari vastu peale uudist, et Saksamaa on valmis suurendama euroala päästemehhanismi EFSF-i üle 1 triljoni.

Euro kaupleb dollari vastu üle 1,39300. Enne Euroopa börside avanemist kauples EUR/USD 8 nädala kõrgeimal tasemel 1,3953. Euroopa liidrid, sealhulgas Saksamaa kantsler Angela Merkel ja Prantsusmaa president Nicolas Sarkozy ütlesid, et lõpetavad kolmapäevasel tippkohtumisel plaani, mis tegeleks eurotsooni võlakriisiga. Euro kurssi toetas ka Saksamaa opositsiooniliidrite otsus toetada EFSF-i võimendamist.

„1,4 triljoni euro suurune fond oleks korralik suurus,” ütles Boris Schlossberg GFT-st.

Commerzbanki arvates tekitab ebakindlust EFSF-i suurus – kas see on piisavalt suur, et toetada Itaaliat ja Hispaaniat kui vaja. Samuti ei pruugi Kreeka võlakirjade hoidjad leppida suurema mahakirjutamisega Kreeka võlast.

Dollar langes jeeni vastu, vaatamata Jaapani ametnike hoiatustele sekkuda valuutaturule. Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu kukkus täna 76, 118-ni.

Reedel langes USA dollar Jaapani jeeni suhtes uuele rekordmadalale tasemele. USD/JPY kauples 75,800 tasemel. Dollar kerkis kõrgemale peale Jaapani finantsministri Jun Azumi kommentaare, et Jaapan võib sekkuda valuutaturule ning jeeni nõrgestada.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. October 2011, 20:41
    Otsi:

    Ava täpsem otsing