• Jaga lugu:

  Reformierakond kohtus erakõrgkoolide rektoritega

  Reformierakonna fraktsioon kohtus täna riigikogus Eesti erakõrgkoolide rektoritega.

  "On otstarbekas käsitleda avalik-õiguslikke ja erakõrgkoole sarnaselt. Kavandatava kõrgharidusreformi kõige olulisem eesmärk on kõrghariduse kvaliteedi tõus, paraku omandivormil ei ole hariduse kvaliteedile otsest mõju," ütles kultuurikomisjoni liige Lauri Luik.
  Eelnõu kohaselt kaovad olemasolevad riigieelarvelised õppekohad erakoolides. Kui erakoolid soovivad ka edaspidi riigitellimuse säilimist, peavad nad ümber tema sõnul kohanduma nii, et vastata avalik-õiguslike ülikoolide tingimustele. "Erakoolid ei saa loobuda oma tänasest staatusest, kuna see tähendaks kogu süsteemi põhimõttelist ümberkorraldamist," nentis Luik.
  Reformierakond on Riigikogus kokku kutsunud koalitsiooni haridustöörühma, mis koguneb 7. novembril. Töörühmas hakatakse arutama seniste kohtumiste käigus üles kerkinud peamisi valikuid, mis on seotud kõrghariduse kvaliteedi tagamise ja rahastamisega.
  Reformierakonna fraktsioon riigikogus on kõrgharidusreformi kavandades kohtunud haridusministri, avalik-õiguslike ülikoolide, erakõrgkoolide ja rakenduslikku kõrgharidust andvate ülikoolide rektorite, üliõpilaskondade liidu ja õpilasesinduste liidu esindajatega. Lähiajal kohtutakse ka tööandjate esindusorganisatsioonide esindajatega.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
USAs on vaktsineeritud 70% inimestest
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
USAs on 70% inimestest saanud vähemalt ühe doosi Covid-19 vaktsiini, mis tähistab olulist verstaposti pandeemia vastases võitluses, vahendab Bloomberg.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.