Põldoja: Swedbankilt puhtalt pragmaatiline samm

Birjo Must 25. oktoober 2011, 15:41

Läti ja Leedu allüksuste eraldamine Swedbank Eestist on puhtalt pragmaatiline samm, arvas endine hansapankur Priit Põldoja.

"Swedbank finantseeris varem Rootsist Swedbank Eestit ning Eesti omakorda Lätit ja Leedut. Kuna nii Eestis, Lätis kui ka Leedus on laenude maht suurem kui hoiuste maht, siis on suhteliselt loogiline, et kui nagu nii finantseerid oma pangast, siis viidi see Läti ja Leedu puhul otse Rootsi alla," põhjendas Põldoja. Ta rõhutas, et kuna ta enam ise pangas ei tööta, siis jääb see vaid oletuseks.

Hansapank oli Põldoja sõnul varem kasvanud selliselt, et alustati Eestis ning liiguti Lätti ja Leetu. "Ma arvan, et neil on lihtsam välisfinantseerimist juhtida ja see on suhteliselt loomulik liigutus," kinnitas ta.

Kuna tehniliselt oli tarvis müüa aktsiaid, siis tekkis ka Eesti Swedbankile kasum, arvas Põldoja.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. October 2011, 13:55

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing