Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võlakirjade pikaajaline tootlus lõi aktsiaid

  Tänu peaaegu aastakümne suurimale võlakirjade tõusule USAs on 30aastase perioodi jooksul võlakirjad tootluselt edastanud aktsiaid, see on esimene selline juhtum alates 1861. aastast, kirjutas Bloomberg. Viimase kolme aastakümnega on USA pikaajalised valitsuse võlakirjad tootnud keskmiselt aastas 11,5 protsenti, lüües S&P 500 indeksi 10,8protsendist keskmist aastast tootlust, ütles Bianco Researchi president Jim Bianco. Investorid otsisid Lehman Brothersi pankroti järel turvalisust võlakirjadest.
  "Põlvkonnapikkune võlakirjade võit aktsiate üle on olnud suurim investeerimisteema, millega kõik on eksinud," ütles Bianco. Eksinud on paljud alates maailma suurima võlakirjafondi PIMCO juhist Bill Grossist kuni tuntust kogunenud Citigroupi aktsia müüki 2007. aastal soovitanud pangandusanalüütiku Meredith Whitneyni. "Kõigi peades on kinnistunud idee, et madalate tootluste tõttu tuleb võlakirjadele eelistada aktsiaid ning keegi ei taha lasta end sellest mõjutada."
  "Stocks for the Long Run" raamatu autori Jeremy Siegeli sõnul olid aktsiad igal 30aastasel perioodil alates 1861. aastast löönud võlakirju.
  "Võlakirjade ralli on kord sajandis toimuv sündmus," ütles Siegel. "Matemaatiliselt on võimatu, et edaspidi teeniksid võlakirjad samasugust tootlust, samas kui aktsiad suudavad enda tootlust jätkata, mistõttu viimased peaksid tootma rohkem. Kui te magasite võlakirjade ralli maha, siis nii see oli."
  Loo moraal võiks olla see, et karja vaateid jagades võid eksida, kuna kari võib liikuda vales suunas. Kui miski näib väga kehv, võib olla ostuvõimalus, ning kui kõik jagavad vaimustust, võib olla oht kasvada. Mina ei usu, et USA valitsuse paberiga saab pikaajaliselt hästi teenida. Selleks peaks alustama kõrgelt intressitasemelt, mitte ajaloo madalama lähedalt nagu praegu. 1981. aastal oli USA 30aastase võlakirja aastane tootlus üle 14%, kust see on langenud 3,3%-le. Kui tootlus langeb, siis võlakirja hind tõuseb. Kuigi börsil oli 2000. aastani superaeg, ei suudetud tulemust lüüa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
On prominendi enda teha, et ta vale laulu sisse ei satuks
Tuntud inimesed seovad end kahtlaste äridega liiga kergekäeliselt. Isegi siis, kui asi juba eemalt nuusutades haiseb, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuntud inimesed seovad end kahtlaste äridega liiga kergekäeliselt. Isegi siis, kui asi juba eemalt nuusutades haiseb, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturgude ralli ei jaksanud leida jätku
Kolmapäeval rallinud USA aktsiaturud tõmbasid päev hiljem hinge, kõikudes nulli ligidal ja sulgudes väikeses miinuses.
Kolmapäeval rallinud USA aktsiaturud tõmbasid päev hiljem hinge, kõikudes nulli ligidal ja sulgudes väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
NBA lubab pensionifondidel klubide omanikeks olla
USA tippkorvpalliliiga NBA otsustas eile lubada pensionifondidel, riiklikel fondidel ja sihtkapitalidel olla korvpalliklubide passiivsed osanikud.
USA tippkorvpalliliiga NBA otsustas eile lubada pensionifondidel, riiklikel fondidel ja sihtkapitalidel olla korvpalliklubide passiivsed osanikud.

Olulisemad lood

Kolleegid tahavad lükata varastanud kohtutäituri hiigelvõlad maksumaksja kukile Täiturite kojal endal näpud põhjas
Kuna kellelgi teisel raha pole, peab tõenäoliselt riik maksma kinni 300 000 eurot kahju, mille tekitas omastamises süüdi mõistetud kohtutäitur Kersti Vilbo.
Kuna kellelgi teisel raha pole, peab tõenäoliselt riik maksma kinni 300 000 eurot kahju, mille tekitas omastamises süüdi mõistetud kohtutäitur Kersti Vilbo.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.