• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võlakirjade pikaajaline tootlus lõi aktsiaid

  Tänu peaaegu aastakümne suurimale võlakirjade tõusule USAs on 30aastase perioodi jooksul võlakirjad tootluselt edastanud aktsiaid, see on esimene selline juhtum alates 1861. aastast, kirjutas Bloomberg. Viimase kolme aastakümnega on USA pikaajalised valitsuse võlakirjad tootnud keskmiselt aastas 11,5 protsenti, lüües S&P 500 indeksi 10,8protsendist keskmist aastast tootlust, ütles Bianco Researchi president Jim Bianco. Investorid otsisid Lehman Brothersi pankroti järel turvalisust võlakirjadest.
  "Põlvkonnapikkune võlakirjade võit aktsiate üle on olnud suurim investeerimisteema, millega kõik on eksinud," ütles Bianco. Eksinud on paljud alates maailma suurima võlakirjafondi PIMCO juhist Bill Grossist kuni tuntust kogunenud Citigroupi aktsia müüki 2007. aastal soovitanud pangandusanalüütiku Meredith Whitneyni. "Kõigi peades on kinnistunud idee, et madalate tootluste tõttu tuleb võlakirjadele eelistada aktsiaid ning keegi ei taha lasta end sellest mõjutada."
  "Stocks for the Long Run" raamatu autori Jeremy Siegeli sõnul olid aktsiad igal 30aastasel perioodil alates 1861. aastast löönud võlakirju.
  "Võlakirjade ralli on kord sajandis toimuv sündmus," ütles Siegel. "Matemaatiliselt on võimatu, et edaspidi teeniksid võlakirjad samasugust tootlust, samas kui aktsiad suudavad enda tootlust jätkata, mistõttu viimased peaksid tootma rohkem. Kui te magasite võlakirjade ralli maha, siis nii see oli."
  Loo moraal võiks olla see, et karja vaateid jagades võid eksida, kuna kari võib liikuda vales suunas. Kui miski näib väga kehv, võib olla ostuvõimalus, ning kui kõik jagavad vaimustust, võib olla oht kasvada. Mina ei usu, et USA valitsuse paberiga saab pikaajaliselt hästi teenida. Selleks peaks alustama kõrgelt intressitasemelt, mitte ajaloo madalama lähedalt nagu praegu. 1981. aastal oli USA 30aastase võlakirja aastane tootlus üle 14%, kust see on langenud 3,3%-le. Kui tootlus langeb, siis võlakirja hind tõuseb. Kuigi börsil oli 2000. aastani superaeg, ei suudetud tulemust lüüa.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Juhend, kuidas piiluda naabrimehe aktsiaportfelli
Tahaksid teada, kas naabrimees, vennapoeg või roheenergiat propageeriv poliitik ostsid Enefit Greeni? Kui suurt osa Merkost sa ikkagi omad? Kes on LHV suuruselt viies aktsionär? Kõigile neile küsimustele on võimalik leida vastused Nasdaq CSD aktsiaraamatutest, mis on kõigile kättesaadavad.
Tahaksid teada, kas naabrimees, vennapoeg või roheenergiat propageeriv poliitik ostsid Enefit Greeni? Kui suurt osa Merkost sa ikkagi omad? Kes on LHV suuruselt viies aktsionär? Kõigile neile küsimustele on võimalik leida vastused Nasdaq CSD aktsiaraamatutest, mis on kõigile kättesaadavad.
Bolti ja Pipedrive'i loojad investeerisid Eesti idusse, kes võistleb Amazoni ja Google'iga
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Eesti idufirma Storadera on välja arendanud tehnoloogia, millega suudetakse pakkuda äriklientidele pilveruumi ligi 5 korda soodsamalt, kui seda teeb Amazon, Google ja Microsoft.
Ülikooli kliinikum paneb plaanilise ravi seisma Terviseameti kriitilise piirini on aega 3 nädalat
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatus otsustas järgmisest nädalast katkestada plaanilise statsionaarse ravi, Lääne-Tallinna keskhaigla sulgeb uksed haigete külastajatele ja terviseameti prognoos näitab, et viimane kriitiline piir haiglates saavutatakse kolme nädala pärast.
Tartu Ülikooli Kliinikumi juhatus otsustas järgmisest nädalast katkestada plaanilise statsionaarse ravi, Lääne-Tallinna keskhaigla sulgeb uksed haigete külastajatele ja terviseameti prognoos näitab, et viimane kriitiline piir haiglates saavutatakse kolme nädala pärast.