Rainer Saad • 1. november 2011 kell 13:00

Investorid haaravad USA dollarit

Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu on täna tõusnud ligi 2% pärast äkkuudist, et Kreeka peaminister plaanib päästepaketi panna referendumile. Investorites tõstatas see hirmu, et Euroopa võlakriis võib väljuda kontrolli alt.

Euro kukkus dollari vastu 1,3600-ni eelnevalt 1,3900-lt kui Kreeka peaminister George Papandreou teatas eile, et plaanib hiljutise päästepaketi panna referendumile. Papandreou valitsusel seisab see nädal ees ka usaldushääletus, mis loodetakse üle elada.

Kreeka referendumit vaadatakse väga suure tähelepanuga, sest kreeklaste EI võib tähendada Kreeka väljumist euroalast. 

„Euro on kukkunud läbi toetustasemete. Peale 1,3630-ne on järgmine toetustase 1,31,” ütles Kathleen Brooks Forex.com-ist.

Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastu on täna tõusnud 1,88%, indeksi väärtus on 77,73. Briti nael langes USA dollari vastu 1,1%. USA dollar kaupleb Jaapani jeeni vastu 0,08% üleval. Esmaspäeva varahommikul sekkus Jaapan jeeni kurssi ning nõrgestas seda juba 3. korda selle aasta jooksul.

USA 10 ja 30-aastaste võlakirjade tootlused langesid 5% kui investorid ostsid ebakindluse tõttu ohutuid varasid.

Hetkel kuum