Romet Kreek • 1. november 2011 kell 6:43

Sampo Pank teenis 13 miljonit eurot

Sampo Pank teenis kolmandas kvartalis pangandustegevusest 13 miljonit eurot.

Lisaks pangandustegevusele on Danske Bank Eestis esindatud varahalduse (Danske Capital) ja finantsturgude valdkonnas (Danske Markets Eesti).

„2011. aasta III kvartalis säilitas Eesti majandus positiivse kasvutempo. Riigi eksporditurgude kindlus langeb ning kõrgendatud pinged Euroopa raha- ja pangandusturgudel säilivad. Eesti sisetarbimine kasvab jätkuvalt, kuid tagasihoidlikult,2 kommenteeris tulemust Sampo Panga tegevjuht Aivar Rehe. „Viimase 12 kuu jooksul on Sampo Pank süstemaatiliselt tasakaalustanud laenude ja kohustuste portfelle. Klientide hoiused ületavad stabiilselt klientide laenusid. Laenude/hoiuste suhtarvuks on kujunenud 86%. Pank saavutas ajalooliselt parima tegevusefektiivsuse - III kvartalis oli kulu/tulu suhtarv 34,9%."

Pank on hakanud väljastama rohkem uusi laene. III kvartalis laenuportfelli kogumaht vähenes, kuid alanemise tempo on oluliselt aeglustunud. Laenude ja liisingute kogumaht oli III kvartali lõpu seisuga 1,42 mld eurot (mullu 1,68 mld eurot).

2011. aasta III kvartali lõpus ületas hoiuste maht laenuportfelli 225 mln euro võrra. Hoiuste maht püsis tasemel 1,65 mld eurot (mullu 1,66 mld eurot).

Hetkel kuum