Tallinna börs lõpetas kehva päeva punases

Fredy-Edwin Esse, California 07. november 2011, 16:47

Tallinna aktsiaturg jäi täna nõrgalt miinusesse vaatamata Baltika uudispommile, mis survestas aktsiat ja aktsionäre.

Nasdaq OMX Tallinn indeks lõpetas päeva 0,60% madalamal kui reedel, peatudes 572,57 punkti peal. Börsi päevane käive küündis 345 000 euroni ja tehinguid tehti 246.

Päeva suurim langeja polnud üllatuslikult mitte Baltika, vaid Premia Foods, kelle aktsia kukkus 6,18%. Teine selles arvestus oli Baltika, kelle aktsia odavnes 4,56%, 46 sendini. Päevasiseselt kukkus Baltika aktsia juba 2004. aasta tasemele.

Baltika avalikustas täna börsiteate, milles firma soovib juhtida investorite tähelepanu asjaolule, et hoolimata majandustegevuses tehtud muudatustest on aktsiaseltsi netovara alla poole aktsiakapitalist.

"Esialgselt planeeritust nõrgemate neljanda kvartali tulemuste korral võtab Baltika juhtkond tarvitusele vajalikud abinõud. Nõukogu poolt heakskiidetud tegevuskavast informeerib ettevõte investoreid börsisüsteemi kaudu," seisis teates.

Tõusupoolel lõpetas täna vaid 3 aktsiat - Arco Vara (+4,20%), Silvano (0,90%) ning Tallinna Vesi (0,30%).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. November 2011, 16:47
Otsi:

Ava täpsem otsing