• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Berlusconi lahkumine tõstis USA börse

  USA börside aktsiad sulgesid päevaste tippude juures uudise peale, et Itaalia peaminister Silvio Berlusconi lahkub ametist kui kinnitatakse uus eelarve seadus.

  Dow Jones: 12170    +102    +0,84%Nasdaq: 2727    +32    +1,20%S&P 500: 1276    +15    +1,17%
  „Berlusconi tagasiastumine annab suurema võimaluse lahenduste täide viimiseks, kuid see ei lükka ümber fakti, et Itaalial on raskusi,” ütles Doreen Mogavero, Mogavero Lee & Company tegevjuht.
  Dow Jonesi tõusu juhtisid Wal-Mart: 59,32 (+2,38%) ja JPMorgan: 35,02 (+2,28%). Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut lõpetas kauplemispäeva alla 28.
  Kreeka uueks peaministriks arvatakse saavat endine Euroopa Keskpanga asepresident Lucas Papademos.
  Hewlett-Packardi aktsia lõpetas suuremate muutusteta kui tehnoloogiahiid plaanib müüa enda Palm webOS-i mobiilitarkvara platvormi. McDonald’si aktsia rallis täna kõigi aegade kõrgeimale tasemele kui kiirtoidurestoran teatas paremast kui oodatud oktoobrimüügist. Toyota aktsia kukkus 1,5% kui autotootja kärpis enda aastast kasumiprognoosi. Autotootja 3. kvartali kasumit mõjutasid Tai üleujutus ning kallis Jaapani jeen. Priceline aktsia rallis 9% kui reisifirma teatas kasumi tõusust ning et tellimuste portfell kasvas rohkem kui oodatud.
  Toornafta hinnad rallisid täna keskmiselt 1% kui Rahvusvaheline aatomienergia agentuur IAEA avalikustas raporti, milles väidab, et Iraan on korraldanud teste tuumarelva väljatöötamiseks. Londoni Brent toornafta kerkis täna 116 dollari lähedale, U.S. light, sweet toornafta maksis 97 dollarit barrel.
  Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastus langes täna 0,5% kui indeksi väärtus on 76,61. Investorid müüsid dollarit ja ostsid eurot Kreekast ja Itaaliast laekuvate poliitiliste uudiste peale. EUR/USD kurss: 1,38353
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ain Kivisaar: eksklusiivse kinnisvara kese kolib lähiaastatel Tallinna Manhattanile
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Tallinna kinnisvaraturul käib sügisele omaselt vilgas tegevus kõigis segmentides. Huvi püsib jätkuvalt kõrge ka eksklusiivsete elamispindade vastu ning võib prognoosida, et lähiaastate luksuskinnisvara keskmeks saavad lisaks jätkuvalt populaarsele mereäärele ka südalinna kõrghooned, kirjutab Metro Capitali tegevjuht Ain Kivisaar.
Ignitise tulemusi kergitas kõrge elektrihind
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Üheksa kuuga on Leedu energiaettevõte Ignitis kasvatanud käivet 34%, selgub börsiteatest.
Eesti saab taastekavast esimesed miljonid peatselt kätte
Euroopa Nõukogu kiitis täna heaks Eesti taaste- ja vastupidavuskava, mis tähendab, et Eestile makstakse peatselt välja 13% ehk ligikaudu 125 miljonit eurot.
Euroopa Nõukogu kiitis täna heaks Eesti taaste- ja vastupidavuskava, mis tähendab, et Eestile makstakse peatselt välja 13% ehk ligikaudu 125 miljonit eurot.
Konkurentsiamet soovitab taastuvenergia toetused üle vaadata
Börsihinna püsiv tõus tähendab konkurentsiameti hinnangul seda, et senised toetused ei ole enam nende andmise eesmärgiga kooskõlas ning neid tuleks vähendada börsihinnaga sidumise teel.
Börsihinna püsiv tõus tähendab konkurentsiameti hinnangul seda, et senised toetused ei ole enam nende andmise eesmärgiga kooskõlas ning neid tuleks vähendada börsihinnaga sidumise teel.