Berlusconi lahkumine tõstis USA börse

Rainer Saad 08. november 2011, 23:25

USA börside aktsiad sulgesid päevaste tippude juures uudise peale, et Itaalia peaminister Silvio Berlusconi lahkub ametist kui kinnitatakse uus eelarve seadus.

Dow Jones: 12170    +102    +0,84%
Nasdaq: 2727    +32    +1,20%
S&P 500: 1276    +15    +1,17%

„Berlusconi tagasiastumine annab suurema võimaluse lahenduste täide viimiseks, kuid see ei lükka ümber fakti, et Itaalial on raskusi,” ütles Doreen Mogavero, Mogavero Lee & Company tegevjuht.

Dow Jonesi tõusu juhtisid Wal-Mart: 59,32 (+2,38%) ja JPMorgan: 35,02 (+2,28%). Volatiilsusindeks VIX, mida vaadatakse kui börside hirmumõõdikut lõpetas kauplemispäeva alla 28.

Kreeka uueks peaministriks arvatakse saavat endine Euroopa Keskpanga asepresident Lucas Papademos.

Hewlett-Packardi aktsia lõpetas suuremate muutusteta kui tehnoloogiahiid plaanib müüa enda Palm webOS-i mobiilitarkvara platvormi. McDonald’si aktsia rallis täna kõigi aegade kõrgeimale tasemele kui kiirtoidurestoran teatas paremast kui oodatud oktoobrimüügist. Toyota aktsia kukkus 1,5% kui autotootja kärpis enda aastast kasumiprognoosi. Autotootja 3. kvartali kasumit mõjutasid Tai üleujutus ning kallis Jaapani jeen. Priceline aktsia rallis 9% kui reisifirma teatas kasumi tõusust ning et tellimuste portfell kasvas rohkem kui oodatud.

Toornafta hinnad rallisid täna keskmiselt 1% kui Rahvusvaheline aatomienergia agentuur IAEA avalikustas raporti, milles väidab, et Iraan on korraldanud teste tuumarelva väljatöötamiseks. Londoni Brent toornafta kerkis täna 116 dollari lähedale, U.S. light, sweet toornafta maksis 97 dollarit barrel.

Dollarindeks, mis mõõdab USA dollari käekäiku 6 suurima valuuta vastus langes täna 0,5% kui indeksi väärtus on 76,61. Investorid müüsid dollarit ja ostsid eurot Kreekast ja Itaaliast laekuvate poliitiliste uudiste peale. EUR/USD kurss: 1,38353

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. November 2011, 23:26
Otsi:

Ava täpsem otsing