14. november 2011 kell 16:51

Incap alustab läbirääkimisi tööjõu vähendamiseks

Elektroonikafirma Incap on alustanud nn YT-läbirääkimisi ametiühinguga tööjõu vähendamiseks, mis puudutavad Helsingi tehase ja üle kogu Soome töötavaid inimesi.

Incapi eesmärk on tõhustada oma tegevust ja parandada kulude struktuuri firma administratsioonis. Võimalikud vahendid on ümberkorraldamine ja teatud tegevuste tsentraliseerimine näiteks ettevõtte Tallinnas asuvasse keskusesse, kirjutas Arvopaperi.

Ettevõtte esialgse hinnangu kohaselt peaks töö teatud funktsioonides vähenema oluliselt ja kavandatud meetmed võivad kaasa tuua umbes 15 töökoha kadumist Soomes. Incapi kontserniteenustes töötab praegu 37 inimest Helsingis, Vaasas, Vuokattis ja Oulus. Eestis on Incapil tehas Kuressaares ja kontor Tallinnas.

Helsingi tehase puhul on Incapi eesmärk parandada ettevõtte kasumlikkust ja kohandada tehase toodang nõudlusele vastavaks. Ettevõte on juba varem teatanud soovist loobuda õhukeste plaatide toodangust. Nüüd algavates läbirääkimistes käsitletakse meetmeid, mis võivad viia tehase töötajate vallandamisele või sundpuhkusele määramata ajaks. Võimaliku alternatiivina käsitletakse ka tootmise osalist sisseostmist ning tootmise üleviimist ettevõtte teistele tehastele. Helsingi tehases töötab 61 inimest, kellest osa on praegu sundpuhkusel.

***

Muid uudiseid lühidalt

Investeerimispanga FIM teatel põhjustasid kolmanda kvartali tulemused pettumust. Seni avaldatud ettevõtete käive kasvas kokku 3,8%. Analüütikud olid ennustanud suuremaid kasvunumbreid. 39% börsiettevõtetest esitasid analüütikute ootustest kehvemaid tulemusi ning 35% ettevõtetest ületasid ootusi.

Investeerimispank Finlandia Varainhoito arvab, et järgmisel kevadel langevad dividendid 10-15% ja selle aasta kasumid 5% võrra. Kõrgeimaid dividende ootab Finlandia järgmistelt ettevõtetelt: Orion (8,8%), Elisa (8,7%), Alma Media (7,4%), Capman (7,4%) ja Teliasonera (6,4%).

Hulgimüügifirma Kesko käive kasvas oktoobris 7,9% ja oli 813 miljonit eurot.

OMX Helsinki üldindeks oli kell 17:45 languses 1,45% ning Nokia aktsia kell 17:31 1,86% languses.

Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kella 17:31 seisuga olid:

Tõusjad: Efore +3.41%, Tecnotree +2.78%, Biotie Therapies +2.17%, Okmetic +2.03%, Tikkurila +1.92%Langejad: Sampo A -2.55%, Etteplan -2.79%, Pöyry -2.99%, Rautaruukki -3.48%, Talvivaara -4.89%

Autor: Jussi Hieta aka Somm Tallinnast

Hetkel kuum