• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Incap alustab läbirääkimisi tööjõu vähendamiseks

  Elektroonikafirma Incap on alustanud nn YT-läbirääkimisi ametiühinguga tööjõu vähendamiseks, mis puudutavad Helsingi tehase ja üle kogu Soome töötavaid inimesi.

  Incapi eesmärk on tõhustada oma tegevust ja parandada kulude struktuuri firma administratsioonis. Võimalikud vahendid on ümberkorraldamine ja teatud tegevuste tsentraliseerimine näiteks ettevõtte Tallinnas asuvasse keskusesse, kirjutas Arvopaperi.
  Ettevõtte esialgse hinnangu kohaselt peaks töö teatud funktsioonides vähenema oluliselt ja kavandatud meetmed võivad kaasa tuua umbes 15 töökoha kadumist Soomes. Incapi kontserniteenustes töötab praegu 37 inimest Helsingis, Vaasas, Vuokattis ja Oulus. Eestis on Incapil tehas Kuressaares ja kontor Tallinnas.
  Helsingi tehase puhul on Incapi eesmärk parandada ettevõtte kasumlikkust ja kohandada tehase toodang nõudlusele vastavaks. Ettevõte on juba varem teatanud soovist loobuda õhukeste plaatide toodangust. Nüüd algavates läbirääkimistes käsitletakse meetmeid, mis võivad viia tehase töötajate vallandamisele või sundpuhkusele määramata ajaks. Võimaliku alternatiivina käsitletakse ka tootmise osalist sisseostmist ning tootmise üleviimist ettevõtte teistele tehastele. Helsingi tehases töötab 61 inimest, kellest osa on praegu sundpuhkusel.
  ***
  Muid uudiseid lühidalt
  Investeerimispanga FIM teatel põhjustasid kolmanda kvartali tulemused pettumust. Seni avaldatud ettevõtete käive kasvas kokku 3,8%. Analüütikud olid ennustanud suuremaid kasvunumbreid. 39% börsiettevõtetest esitasid analüütikute ootustest kehvemaid tulemusi ning 35% ettevõtetest ületasid ootusi.
  Investeerimispank Finlandia Varainhoito arvab, et järgmisel kevadel langevad dividendid 10-15% ja selle aasta kasumid 5% võrra. Kõrgeimaid dividende ootab Finlandia järgmistelt ettevõtetelt: Orion (8,8%), Elisa (8,7%), Alma Media (7,4%), Capman (7,4%) ja Teliasonera (6,4%).
  Hulgimüügifirma Kesko käive kasvas oktoobris 7,9% ja oli 813 miljonit eurot.
  OMX Helsinki üldindeks oli kell 17:45 languses 1,45% ning Nokia aktsia kell 17:31 1,86% languses.
  Helsingi börsi suurimad tõusjad ja langejad kella 17:31 seisuga olid:
  Tõusjad: Efore +3.41%, Tecnotree +2.78%, Biotie Therapies +2.17%, Okmetic +2.03%, Tikkurila +1.92%Langejad: Sampo A -2.55%, Etteplan -2.79%, Pöyry -2.99%, Rautaruukki -3.48%, Talvivaara -4.89%
  Autor: Jussi Hieta aka Somm Tallinnast
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Rainer Vakra lahkub Tallinna Soojusest ja asub juhtima keskkonnaametit Rainer Vakra: keskkond on minu elu ja kirg
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.
Tallinna Soojuse juhatajana töötav Rainer Vakra asub uuest aastast tööle keskkonnaameti peadirektorina.