Põhja-Koreal varsti miljon mobiiliomanikku

Maarja-Liis Mitri 21. november 2011, 19:20

Mobiilitelefoni omanike arv Põhja-Koreas ületab eelduste kohaselt selle aasta lõpuks ühe miljoni piiri. Neli aastat varem karistati seadme omamise eest vangistuse ja halvemal juhul surmanuhtlusega, kirjutab uudisteagentuur Reuters.

Enamik mobiilikasutajatest elab ligi 3 miljoni elanikuga pealinnas Pyongyangis, mis on koduks vaesunud riigi väiksele eliidile, kellel on piisavalt raha, et seade soetada ja helistamiskulusid tasuda.                                                                        Mitmed varasemad Põhja-Korea kodanikud, kel on õnnestunud riigist põgeneda, on väitnud, et telefonide keskmine hind  jääb seal 350 dollari kanti, samas kui riigi keskmine kuupalk on vaid 15 dollarit.
Teisalt on mobiiliomanike arv viimase kahe aastaga tõusnud hüppeliselt. Esimese kahe aasta jooksul pärast keelu kaotamist, leidis omaniku vaid 70 000 seadet.

Põhja-Korea territooriumist on 3G võrguga kaetud vaid 14%, kuid vaatamata autoritaarsele valitsemisele ja tugevale kontrollile, mis iseloomustab riigi kõiki elualasid, pöörab Põhja-Korea valitsus väidetavalt järjest enam tähelepanu oma telekommunikatsioonisektorile, julgustades riigi infotehnoloogilist arengut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:36
Otsi:

Ava täpsem otsing