• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  HP kardab eurotsooni võlakirjakriisi pärast

  Hewlett-Packardi majandusaasta viimase kvartali tulemused ületasid analüütikute tambitud prognoose, kuid terveks aastaks välja käidud kasumiprognoos jäi investorite ootustele alla.

  Tehnoloogiagigandi kasum näitas viimases kvartalis (lõppes 31. oktoobril) võrreldes aastatagusega koguni 91% tagasiminekut, ulatudes 239 miljoni dollarini (0,12 dollarini aktsia kohta). Erakorralisi kulusid arvestamata teenis HP kasumit 1,17 dollarit aktsia kohta, mida on FactSeti andmeil veidi enam analüütikute keskmisest konsensusest (1,13 dollarit aktsia kohta).
  Suure kasumilanguse taga olid kulud, mis kaasnesid HP endise tegevjuhi Leo Apotheker otsusega hävitada firma arengufaasis olnud tahvelarvuti- ja nutitelefoniüksus, ning osa kulusid võeti sisse ka varade mahakandmisest.
  Käivet suutis Hewlett-Packard  näidata viimases kvartalis 32,12 miljardit dollarit, mida on 3% vähem kui aasta eest, kuid veidi enam analüütikute ootustest.
  1. novembril alanud majandusaastaga soovib HP teenida erakorralisi kulusid arvestamata kasumiks 4 dollarit aktsia kohta (analüütikute keskmine ootus 4,53 dollarit aktsia kohta).
  Alates septembrist tippärinaise Meg Whitmani taktikepi all tegutsema hakanud firma teatel on nad Euroopa võlakirjakriisi, pehme tarbijanõudluse ja ettevõtete vähenenud investeeringute tõttu tuleviku suhtes ettevaatlikud.
  Enne tulemuste avaldamist jõudis eile Hewlett-Packardi aktsia NYSE börsil langeda 4%. Järelkauplemises on väärtpaber odavnenud veel 2,3%, tasemeni 26,25 dollarit.
  Juhul kui ettevõte suudab oma kasumiprognoosi täis teha, ulatub suure tehnoloogiagigandi P/E (hinna/tulu) suhe vaid 6,5ni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elektriautotootjad SECiga pahuksis
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
USA Väärtpaberi-ja Börsikomisjon (SEC) on nii Tesla kui ka Lucid Motorsi uurimise alla võtnud, vahendab Yahoo Finance.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".