USA alandas majanduskasvu 20% võrra

Fredy-Edwin Esse, California 22. november 2011, 16:38

USA majandus kasvas kolmandas kvartalis varem prognoositust aeglasemalt, kuid lahja laovarude kogumine ja taastuvad tarbijakulutused annavad lootust paremale neljandale kvartalile.

Juulist septembrini kasvas Ühendriikide sisemajanduse koguprodukt aastases võrdluses 2,0%, vahendas Reuters USA kaubandusministeeriumi avaldatud aruannet. Algselt oli teatatud, et majandus kasvas 2,5%.

Kuigi korrigeerimine tähendas, et kasv langes ökonomistide oodatud 2,5%st allapoole, viitas aruanne jätkuvalt taastuvatele tarbijakulutustele ja esimesele langusele firmade laovarudes pärast 2009. aasta neljandat kvartalit, mis annab lootust paremale neljandale kvartalile.

"Laovarud kahanesid, mistõttu toodavad firmad tõenäoliselt rohkem kaupu ja eksport kasvab," ütles Decision Economicsi ökonomist Cary Leahey Reutersile. "Isegi kui nüüd läks kasvust kaduma pool protsendipunkti, võime me selle tagasi saada neljandas kvartalis või tuleva aasta esimeses kvartalis."

Mitmed esialgsed näitajad viitavad võimalusele, et USA neljanda kvartali majanduskasv võib ületada 3% piiri, mis oleks viimase 18 kuu kiireim kasv.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    22. November 2011, 16:38
    Otsi:

    Ava täpsem otsing