22. november 2011 kell 13:38

USA alandas majanduskasvu 20% võrra

USA majandus kasvas kolmandas kvartalis varem prognoositust aeglasemalt, kuid lahja laovarude kogumine ja taastuvad tarbijakulutused annavad lootust paremale neljandale kvartalile.

Juulist septembrini kasvas Ühendriikide sisemajanduse koguprodukt aastases võrdluses 2,0%, vahendas Reuters USA kaubandusministeeriumi avaldatud aruannet. Algselt oli teatatud, et majandus kasvas 2,5%.

Kuigi korrigeerimine tähendas, et kasv langes ökonomistide oodatud 2,5%st allapoole, viitas aruanne jätkuvalt taastuvatele tarbijakulutustele ja esimesele langusele firmade laovarudes pärast 2009. aasta neljandat kvartalit, mis annab lootust paremale neljandale kvartalile.

"Laovarud kahanesid, mistõttu toodavad firmad tõenäoliselt rohkem kaupu ja eksport kasvab," ütles Decision Economicsi ökonomist Cary Leahey Reutersile. "Isegi kui nüüd läks kasvust kaduma pool protsendipunkti, võime me selle tagasi saada neljandas kvartalis või tuleva aasta esimeses kvartalis."

Mitmed esialgsed näitajad viitavad võimalusele, et USA neljanda kvartali majanduskasv võib ületada 3% piiri, mis oleks viimase 18 kuu kiireim kasv.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Hetkel kuum