• Jaga lugu:

  S&P: euroala riikide reitingud on ohus

  Reitinguagentuur Standard & Poor’s hoiatas täna, et euroala maade võlareitingud võivad sattuda surve alla, kui suur osa valuutaliidust vajub tuleval aastal majandussurutisse, kirjutas Reuters.

  David Beers, mees, kes alandas USA krediidireitingut, ütles täna, et euroala valitsused ja Euroopa Keskpank tulevad ilmselt millegagi lagedale, kuidas lahendada hoogustuvat võlakriisi.
  „Kaalul on nii palju, et võiks eeldada mingisugust mõistmist euroala rahapoliitika tegijate ja riikide poliitikategijate vahel, et võtta ette agressiivsemaid samme Euroopa Keskpanga poolt võitlemaks uuenenud majandussurutise ohuga,“ ütles ta Dublinis esinedes. „Sellised sammud eeldavad muidugi suuremat koordineerimist ja tugevamat poliitilist tahet euroala ja Euroopa Liidu tasemel.“
  Kuid Beers hoiatas, et suur osa euroalast võib sattuda raskustesse, kui valitsuste võlakirjade tootlused jäävad kõrgele ja pankade bilansid jätkuvad kokku tõmbumist.“
  „Käimasolevast usaldusekriisis lahvatanud finantsdünaamika on Standard & Poor’si hinnangul taasuuendanud majanduslanguse riski kasvanud hulgas euroala liikmesmaades, mis või panna täiendava surve alla euroala valitsuste krediidireitingud.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Avatus ja liberaalsus teenib Eesti huve ka Euroopa kaksikpöördes
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
Euroopa Liit peab selgitama, kuidas tasakaalustada vabakaubandusest saadavat kasu tugevneva sooviga kestlikuma ja õiglasema arengu järele, kirjutab välisministeeriumi kaubanduspoliitika ja majandusorganisatsioonide büroo lauaülem Karl-Gerhard Lille.
USA aktsiaturud langesid enne suurfirmade tulemusi
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Suurte tehnoloogiafirmade tulemusi oodanud USA börsid sulgusid miinuses, lõpetades nii viiepäevase ralli.
Investor plaanib juba 12kordsele tootlusele palju lisa teenida: hind läheb veel üles
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Idufirma Actual Reports osak kallines Funderbeamis esimesel kauplemispäeval kümnendiku võrra. Selle hinnaga müües saaks idufirma üks senine omanik ehk kiirendi Startup Wise Guys 12kordse tootluse sisse kasseerida, kuid kiirendi ootab veelgi järsemat hinnatõusu.
Eluasemelaenuturg sai juunis veidi jahutust Kodulaenu intress on langenud
Juunis jätkus suur huvi eluasemelaenude vastu, samas väljastati vähem laene kui rekordilistel kuudel märtsist maini, teatas Eesti Pank.
Juunis jätkus suur huvi eluasemelaenude vastu, samas väljastati vähem laene kui rekordilistel kuudel märtsist maini, teatas Eesti Pank.