Rehn: Itaalia tuleb kriisist läbi, S&P kärpis Belgia reitingut

Rainer Saad 25. november 2011, 20:21

Euroopa Komisjoni asepresident Olli Rehn ütles täna, et Itaalial on piisavalt varasid, et kriisist jagu saada ning uus peaminister Mario Monti liigub õiges suunas, et võidelda riigi majanduslike probleemidega, kirjutab Marketwatch.

Rehn ütles, et äkiline tõus Itaalia ja teiste euroala riikide võlakirjade tootlustes on murettekitav. Itaalia võlakirjade tootlused hüppasid täna peale oksjonit järsult kui riigi lühiajalise laenu kulud tõusid.

Reitinguagentuur Standard & Poor’s teatas, et kärpis Belgia riigi reitingu AA-le. Eelnev reiting oli AA+. S&P viitas uuenenud rahastamise ja tururiski survetele. Reitingukärbe lisab veelgi musta tooni euroala probleemidele.

„Me arvame, et Belgia valitsuse võime vältida avaliku sektori võla suurenemist piirab kiire erasektori võlgade vähendamine nii Belgias kui Belgia peamiste kaubanduspartnerite seas,” ütles S&P.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 20:21
Otsi:

Ava täpsem otsing