• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Annetuste soodustused kitsenenud

  Alates 2011. aastast on oluliselt kitsendatud isikute ringi, kellele saab juriidiline isik maksusoodustust kasutades kingitusi ja annetusi teha. Maksuvabalt saab annetada vaid: Eesti tulumaksusoodustusega nimekirja kantud isikule (MTÜ, SA või usuline ühendus); või muus Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigis asutatud ühingule, kui ta vastab Eesti tulumaksusoodustusega nimekirja kandmise tingimustele.
  Varem oli soodustus ette nähtud ka riigi või omavalitsusüksuse teadus-, kultuuri-, spordi-, haridus- või sotsiaalhoolekande asutusele, kaitseala valitsejale, avalik-õiguslikule ülikoolile või erakonnale. Need, kes enam maksuvabasid annetusi ei saa, ei pea selle kohta ka deklaratsiooni esitama.
  Sama on ka füüsilise isiku puhul. Alates 2011. aastast saab tulumaksust maha arvata ainult sellised annetused ja kingitused, mis on tehtud Eesti tulumaksusoodustusega nimekirja kantud isikule (MTÜ, SA või usuline ühendus) või muus Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigis asutatud ühingule, kui ta vastab Eesti tulumaksusoodustusega nimekirja kandmise tingimustele.
  Teatud erisused on säilinud tulumaksusoodustusega nimekirja kantud MTÜ-le, SA-le või usulisele ühendusele endale, kuid ka nemad ei saa enam maksuvabalt annetada riigi või omavalitsusüksuse teadus-, kultuuri-, spordi-, haridus- või sotsiaalhoolekandeasutusele, kaitseala valitsejale, avalik-õiguslikule ülikoolile või erakonnale.
  Autor: Evelyn Liivamägi
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Bigbanki varade maht ületas esmakordselt miljardi piiri
Bigbanki varade maht kasvas 1,019 miljardi euroni, ületades esimest korda miljardi euro piiri.
Bigbanki varade maht kasvas 1,019 miljardi euroni, ületades esimest korda miljardi euro piiri.