Annetuste soodustused kitsenenud

Evelyn Liivamägi 28. november 2011, 00:00

Alates 2011. aastast on oluliselt kitsendatud isikute ringi, kellele saab juriidiline isik maksusoodustust kasutades kingitusi ja annetusi teha. Maksuvabalt saab annetada vaid: Eesti tulumaksusoodustusega nimekirja kantud isikule (MTÜ, SA või usuline ühendus); või muus Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigis asutatud ühingule, kui ta vastab Eesti tulumaksusoodustusega nimekirja kandmise tingimustele.

Varem oli soodustus ette nähtud ka riigi või omavalitsusüksuse teadus-, kultuuri-, spordi-, haridus- või sotsiaalhoolekande asutusele, kaitseala valitsejale, avalik-õiguslikule ülikoolile või erakonnale. Need, kes enam maksuvabasid annetusi ei saa, ei pea selle kohta ka deklaratsiooni esitama.

Sama on ka füüsilise isiku puhul. Alates 2011. aastast saab tulumaksust maha arvata ainult sellised annetused ja kingitused, mis on tehtud Eesti tulumaksusoodustusega nimekirja kantud isikule (MTÜ, SA või usuline ühendus) või muus Euroopa Majanduspiirkonna lepinguriigis asutatud ühingule, kui ta vastab Eesti tulumaksusoodustusega nimekirja kandmise tingimustele.

Teatud erisused on säilinud tulumaksusoodustusega nimekirja kantud MTÜ-le, SA-le või usulisele ühendusele endale, kuid ka nemad ei saa enam maksuvabalt annetada riigi või omavalitsusüksuse teadus-, kultuuri-, spordi-, haridus- või sotsiaalhoolekandeasutusele, kaitseala valitsejale, avalik-õiguslikule ülikoolile või erakonnale.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. December 2011, 09:04
    Otsi:

    Ava täpsem otsing