• Jaga lugu:

  Kivisaar: varamaks kulda ei puudutaks

  Alar Tammingu välja pakutud varamaks oleks füüsilise kulla omanikele suhteliselt ohutu, sest selle olemasolu pole võimalik kuskilt registrist kontrollida, leiab Metro Capital Management ASi juhatuse liige Ain Kivisaar.

  Tammingu varamaksu ideed kommenteerib Ain Kivisaar.
  Kuidagi need Alar Tammingu viimase aja väljaütlemised lõpevad alati sellega, et parim investeering on kuld. Varamaksu puhul oleks kokkuvõte siis selline, et kui sul on ikka füüsilist kulda, siis seda ei saa maksustada. Deklareerid seda niipalju kui deklareerid, südametunnistuse järgi. Mingit kullaregistrit ju ei ole.
  Ma arvan, et ettepanekuga kullaregister luua oleksime maailmas väga innovaatilised. Ja kui kõik peaks oma mööblit ning naised kuldehteid deklareerima, ei ole see maks reaalne. Kinnisvaramaks ja automaks pole maailmas midagi erakordset, aga mulle tundub, et Tammingu pakutud varamaksu asemel on selgem ja lihtsam jätkata väljakujunenud maksustamistraditsioonidega ning maksustada tulusid.
  Kui minna aga varamaksuga äärmusse, peaks tulumaks teisest otsast täiesti ära kaduma. Arvan, et see oleks samuti maailmas suhteliselt uudne. Igatahes on see varamaksu teema jube segane ja mõned sektorid jäävad maksustamise alt üldse välja, nagu näiteks kuld. Olen varamaksu suhtes skeptiline.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.