Romet Kreek • 6. detsember 2011 kell 10:03

Iraan tõstab lahinguvalmidust

Iraani revolutsioonilise kaardiväe komandör kindral Mohammed Ali Jaafari endis eile korralduse tõsta Iraani vägede operatsioonilist valmisolekut, kirjutas The Telegraph.

Alustatakse ettevalmistusi võimalike rünnakute jaoks välismaalt ja ka vasturünnakuteks. Lääne luureallikad Teheranis on öelnud, et Iraan on plaaninud pikamaarakettide, suurtükiväe ja kaardiväe üksuste ümberpaigutusi, asumaks kaitsepositsioonidele. Väidetavalt olevat Iraani vaimne liider Ayatollah Ali Khamenei instrueerinud Iraani sõjaväge, luuret ja eriteenistusi, et need võtaksid kasutusele kõik meetmed, et kaitsta režiimi.

Kindral Jaafari olevat andnud korralduse paigutada Shahabi raketid laiali mööda riiki, et vaenlaste rünnakud ei jõuaks nendeni ning neid saaks kasutada rünnakuteks. Iraani õhujõud teostavad manöövreid praktiseerides rünnakutele vastulöökide andmist.

Hetkel kuum