• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Obama on Euroopa pärast tõsiselt mures

  President Barack Obama ütles täna, et on Euroopa pärast tõsiselt mures ega ole kindel, kas Euroopa Liidritel jätkub piisavalt poliitilist tahet lõpetada kauakestnud võlakriis, kirjutab Marketwatch.

  Lühikesel pressikonverentsil ütles Obama, et toetab Saksamaa kantsleri Angela Merkeli ja Prantsusmaa presidendi Nicolas Sarkozy plaani muuta Euroopa Liidu aluslepet, et panna EL-i liikmesriikide fiskaalpoliitika suurema keskse kontrolli alla. 
  „Kuid on lühiajaline kriis, mis tuleb lahendada ning turud peavad saama kindlust, et Euroopa seisab euro taga,” ütles Obama. „Me teeme kõik, et juhatada neid selles suunas.”
  „Euroopa on piisavalt jõukas, et praegust kriisi lahendada,” ütles ta. „Kui me räägime Euroopast, siis me ei räägi mõnest vaesest riigist, millel pole piisavalt ressursse, et end aidata. Kui nad koondavad poliitilise tahte, rahunevad ka turud maha. Nad peavad tegutsema vastutustundlikult, et riigid nagu Itaalia suudaksid finantseerida enda võlga."
  USA börsid on langenud üle 1% peale Euroopa Keskpanga presidendi Mario Draghi kommentaare, et keskpank hakkab agressiivsemalt hädasolevate riikide võlakirju kokku ostma.
  Dow Jones: 12026   -170    -1,39%Nasdaq: 2610    -39    -1,49%S&P 500: 1240   -21   -1,69%
  „Euroopa on fundamentaalselt katki, seega on kogu maailmal väga raske leida usaldust lahendustele, mis pole väga vettpidavad,” ütles Kevin Brungardt, RoundPoint Financial Groupi esimees. „Ameerika teeb progressi, aga seda varjutavad Euroopast tulevad pealkirjad.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Allan Rajavee: valitsus peab sündima otsevalimistel
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Kui me soovime Eesti demokraatiat puhastada hallidest korruptiivse maiguga poliitsobingutest ja kehtestada tõelise otsedemokraatia, siis peab valitsus sündima otsevalimiste teel, kirjutab Äripäeva ajakirjanik Allan Rajavee.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Trükitööstuse TOPi III koht: rahatrüki masinad vuravad hoolega
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Hetkel majanduse jahtumist väga ei ennusta, rahatrüki masinad vuravad hoolega ja kindlasti sealt osa läheb tarbimisse, mis omakorda peaks meile ka tulevikus tööd andma, ütles tekstiilist kaelapaelu ning siidist etikette ja kartongist tootesilte valmistava Jospel OÜ tegevjuht Juha Lõmps.
Rakverre hakkab kerkima uusi kortermaju, ehitusplaane peab ka hambakliinik
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.
Rakveres võib lähiaastatel näha uusi ehitusplatse: linna äärde plaanitakse uusi kortermaju ning ehitusplaane peab ka kesklinnas asuv hambakliinik. Juba praegu käib vilgas töö vanas politseimajas, kuhu järgmisel suvel elanikke oodatakse.