Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  ELi äriliidrid kuhjavad raha Saksamaale

  Hispaania WiFi võrgupakkuja Grupo Gowex saatis vaba raha Saksamaale, kuna eeldab, et Hispaania loobub euro kasutamisest. Saksa masinatööstus GEA Group määras limiidid, kui palju üheski pangas võib raha hoida.

  „Ma ei usu, et Hispaania jääb euroala liikmeks,“ ütles Grupo Gowexi asutaja ja juhatuse esimees Jenaro Garcia. „Me liigutasime vaba raha ja hoiused Saksamaale, kuna Hispaania pöördub tagasi peseeta juurde.“
  Ettevõtted plaanivad valuutaprobleeme, vähendades investeeringuid, kandes raha üle Saksamaale, viies peakontorid Lõuna-Euroopast Põhja-Euroopasse ja isegi väljudes äridest, ütles enam kui 20 tippjuhti Bloombergile.
  Bundesbank registreeris septembris pangavälistelt firmadelt 11,3 miljardi euro suuruse raha sissevoolu.
  „Kuidas te kontrollite plahvatust kontrollimisega,“ küsis  Fiati juhatuse esimees Sergio Marchionne. „See on terminite vastuolulisus. Tuleb mingis ulatuses plahvatus, mille potentsiaalsed tagajärjed on kohutavad.“
  „Mõne nädala eest ei oleks ma uskunud, et hakkame rääkima euro kadumisest, kuid nüüd spekuleeritakse sel teemal aina rohkem,“ ütles Wolters Kluweri juhatuse esinaine Nacy McKinsey. Selle Euroopa suurima maksu ja õigusalase kirjanduse kirjastaja on kulutanud üha enam aega selle stsenaariumi plaanimisele.
  „Loomulikult on meil plaan juhuks, kui midagi juhtub,“ ütles ABB juhatuse esimees Joe Hogan. „Me oleme uuendanud viimastel nädalatel riskijuhtimist ja muudame oma plaani üha detailsemaks.“
  Suurbritannia riigikassa juht George Osborne ütles eile, et ta uurib, et euro kollapsi mõju Suurbritannia majandusele võiks viia väga olulise Ühendkuningriigi majandusetoodangu kukkumiseni.
  Kingfisher kaalub plaane euroala kokkukukkumiseks, fokuseerides kiiremale raha genereerimisele kontodele. Ettevõte keskendub senisest rohkem käibekapitali juhtimisele ja kannab hoolt selle eest, et kõik investeerimisprojektid arvestaksid ebakindlusega. Nad loobuvad kahjumliku käibe tagaajamisest või turuosa hoidmisest allahindlustega.
  K+S teatas, et määrab pankadele vastaspoole limiite, et mitte kontsentreerida liigselt raha ühte panka.
  Hispaania ettevõte Service Point Solutionsi juht Juan Jose Nieto ütles, ett kui euro laguneb, viib ta ettevõtte peakorteri üle Suurbritanniasse või Skandinaaviasse. 
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Henn Sarv: mõttetu hinnaga elektrit ei pea ostma
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Kui sõltud elektri börsihinnast, lülita vool täna tunniks ajaks välja - mõttetu hinnaga pole mõtet elektrit osta, kirjutab IT-koolitaja Henn Sarv.
Saksamaa suurim Vene gaasi importija teatas 12,3 miljardi euro suurusest kahjumist
11 249 töötajaga Saksa kommunaalettevõte Uniper, mis sai eelmisel kuul 15 miljardi euro suuruse riikliku päästepaketi, teatas esimese poolaasta 12,3 miljardi euro suurusest puhaskahjumist, mis oli peamiselt tingitud Venemaa gaasitarnete vähenemisest, mis sundis ettevõtet ostma kõrgema hinnaga mujalt.
11 249 töötajaga Saksa kommunaalettevõte Uniper, mis sai eelmisel kuul 15 miljardi euro suuruse riikliku päästepaketi, teatas esimese poolaasta 12,3 miljardi euro suurusest puhaskahjumist, mis oli peamiselt tingitud Venemaa gaasitarnete vähenemisest, mis sundis ettevõtet ostma kõrgema hinnaga mujalt.
Reaalajas börsiinfo
Kui juhid, siis tee seda hästi
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Juhi töö on raske. Loomulikult mitte füüsiliselt, vaid vaimselt ja eelkõige emotsionaalselt. Vastutus ja pinge on suur. Uuringud näitavad, et 50-70% sellest, kuidas töötajad tajuvad organisatsioonis valitsevat õhkkonda, sõltub ühe inimese-liidri-tegevusest.
Riik valmistub mereparkide lubade oksjoniks
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Eestis meretuuleparke tahetakse ehitada hulgim ning nii mõnegi taotluse põhjal võib öelda, et sageli ka ühte ja samasse kohta, mistõttu kavatseb valitsus luua korra, kuidas konkureerivad hoonestusloa taotlused enampakkumisele panna.
Valitsus teisaldab punamonumendid Narvas. Kallas: Venemaa üritab monumente ära kasutada
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.
Valitsus võttis teisipäeva varahommikul vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist seitse Nõukogude Liidu sõjamonumenti.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.