Anu Jõgi • 13. detsember 2011 kell 16:28

Kreekal plaan kärpida 150 000 töökohta

Kreeka valitsus kavatseb jaanuaris välja tulla plaaniga kahandada riigitöötajate arvu nelja järgmise aasta jooksul 150 000 võrra, kirjutab eKathimerini.

See teema oli eile jutuks administratsiooni reformi eest vastutava ministri Dimitris Reppase ning Euroopa Liidu ja IMFi esindajate vahel, kes kontrollivad praegu Ateenas, kuidas riigi valitsusel reformid edenevad.

Reppase teatel on juba võetud kasutusele taktika vabaks jäänud töökohtadele mitte uusi inimesi võtta ja lisaks on alustatud tööjõureservi skeemiga, mille kaudu kaotab oma koha 30 000 riigiteenistujat paari nädala jooksul.

Siiski on õhus ka arvamus, et see programm, mis tagab pensioni lähedale jõudnud inimestele 12 kuuks 60 protsenti nende palgast, on kaugelt liiga leebe, ja valitsus peab hakkama töötajaid ka tegelikult koondama.

Hetkel kuum