Kreekal plaan kärpida 150 000 töökohta

Anu Jõgi 13. detsember 2011, 19:28

Kreeka valitsus kavatseb jaanuaris välja tulla plaaniga kahandada riigitöötajate arvu nelja järgmise aasta jooksul 150 000 võrra, kirjutab eKathimerini.

See teema oli eile jutuks administratsiooni reformi eest vastutava ministri Dimitris Reppase ning Euroopa Liidu ja IMFi esindajate vahel, kes kontrollivad praegu Ateenas, kuidas riigi valitsusel reformid edenevad.

Reppase teatel on juba võetud kasutusele taktika vabaks jäänud töökohtadele mitte uusi inimesi võtta ja lisaks on alustatud tööjõureservi skeemiga, mille kaudu kaotab oma koha 30 000 riigiteenistujat paari nädala jooksul.

Siiski on õhus ka arvamus, et see programm, mis tagab pensioni lähedale jõudnud inimestele 12 kuuks 60 protsenti nende palgast, on kaugelt liiga leebe, ja valitsus peab hakkama töötajaid ka tegelikult koondama.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. December 2011, 19:29

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing