Anu Jõgi • 7. detsember 2011 kell 10:39

Kreeka võttis vastu karmi säästupaketi

Kreeka parlament võttis ööl vastu tänast vastu järgmise aasta säästupaketi, kirjutab eKathimerini.

Eelarve näeb Kreekale ette neljandat järjestikust majanduslanguse aastat. Selle poolt hääletas 300-liikmelises parlamendis 258 valitsevate erakondade saadikut, vastu oli 41 ja üks rahvaesindaja puudus.

Eelarve heakskiitmine oli Euroopa Liidu ja IMFi lubatud kaheksa miljardi euro suuruse laenuosa väljamaksmise eelduseks. Valimistulemus tähendab, et riik läheb nüüd karmile säästukuurile.

Peaminister Lukas Papademose sõnul on see esimene samm, mis viib eemale riigivõla kasvamise teelt. Ta kinnitas ka, et Kreeka püsimine Euroopa Liidus ja euroalal on asjad, millest hoitakse kinni igal võimalikul viisil.

Hääletust saatsid meeleavaldused politsei poolt kolm aastat tagasi tapetud teismelise noormehe mälestuseks, kirjutas Helsingin Sanomat. Rahulikud meeleavaldused kasvasid üle vastuhakuks politseiga, mille käigus tuhatkond anarhisti loopisid politseid kivide ja süütepudelitega.

Hetkel kuum