• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA turgudel tähelepanu toorainetel

  USA börsid kukkusid kolmapäeval, kui turge survestasid jätkuvalt võlakriisimured ja tugevnenud dollar aitas kaasa tooraine hindade langusele.

  Aktsiatest enam pälvis tähelepanu kulla hind, mis kukkus esimest korda kolme kuu jooksul allapoole 1 600 dollari piiri. Comexi elektroonilisel kauplemisel oli idaranniku aja järgi kell 16:37  veebruari kullafutuuride hind langenud ligi 86 dollari võrra, jõudes tasemele 1 577 dollarit untsi kohta.
  Detsembri jooksul on kulla hind kukkunud üle 9%. Mõned analüütikud usuvad, et mitmed Euroopa pangad on hetkel enda omanduses olevat kulda müümas, et rahuldada lühiajalist rahavajadust. Oluliselt paremini ei läinud kolmapäeval ka toornaftal. WTI toornafta jaanuari futuuride hind langes üle 5 dollari, andes uueks hinnaks 94,95 dollarit barreli kohta.
  Hõbeda futuurid kukkusid ligi 7,5%, vask 4,9%, plaatina 4,5% ja pallaadium 6,7%.Tooraine hindade langus mõjutas ka nendega seotud ettevõtete aktsiaid. Rasketööstusmasinate tootja Caterpillari aktsia kukkus 4,37%, alumiiniumitootja Alcoa langes 1,11% ja naftatootja Exxon 1,35%. 
  Peamised aktsiaindeksid lõpetasid kolmapäeval järgnevatel tasemetel:Dow Jones      11 823,48   -131,46     -1,10%Nasdaq              2 539,31     -39,96     -1,55%S&P 500            1 211,82     -13,91      -1,14%
  Dow Jonesi tööstuskeskmise 30 komponendist kauplesid rohelises kuue ettevõtte aktsiad, nende seas Wal-Mart (+0,09%), JPMorgan (+0,70%) ja General Electric (+1,60%). Indeksi langust vedasid Caterpillar, Chevron (-2,98%) ja Cisco Systems (-2,54%)
  Euro oli kolmapäeval samuti surve all, kukkudes allapoole $1,30 piiri. Langusele aitas kaasa investorite usk, et Euroopa Keskpank plaanib lähiajal baasintressimäära veelgi alandada.Kuigi Euroopa liidrid jõudsid eelmisel reedel kokkuleppele euroala liikmete eelarvete allutamises karmimale distsipliinile, on mitmete analüütikute hinnangul kokkuleppe realiseerumine poliitiliselt väga keeruline ja see lisab turgudele omakorda ebakindlust.
  Lisaks eurole tugevnes dollar kolmapäeval ka jeeni suhtes, kuid nõrgenes naelsterlingi suhtes.Ühendriikide valitsuse kümneaastase võlakirja hind tõusis, viies tulususe 1,94 dollarile.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Nafta hind on täna tõusu jätkamas
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Nafta hinnatõus on täna jätkumas, eelmisel nädalal tõusis tooraine hind juba kaheksandat nädalat järjest, sest globaalne energiaturu kriis suurendab enne talve nõudlust, vahendab Bloomberg.
Uute autode müük kukkus Euroopas veerandi
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Põhiliselt kiipide puudusest tekkinud tarneraskuste tõttu müüdi septembris Euroopa Liidu riikides vaid 718 598 uut sõiduautot, mida on 23,1% vähem võrreldes möödunud aastaga.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.