Telekomifirma kaebas Google'i kohtusse

Maarja-Liis Mitri 19. detsember 2011, 18:33

Briti telekomifirma British Telecommunications kaebas kohtusse maailma populaarseima Interneti-otsingumootori looja Google’i, süüdistades viimast patentide kuritarvitamises, vahendas uudisteagentuur Bloomberg.

British Telecomi väitel on Google kuritarvitanud kuut ettevõtte USA-s registreeritud mobiiliseadmetega seonduvat patenti ja firma nõuab nüüd Google’ilt tekitatud kahju hüvitamist, jättes summa esialgu täpsustamata.

„BT on viimase 20 aasta jooksul patendiloomesse tugevalt investeerinud ja Google’i tooted, nende hulgas operatsioonisüsteem Android, maakaardid, muusika- ja raamatuteenused on patenteeritud tehnoloogiat ebaseaduslikult kasutanud,” seisab kaebuses kirjas.

Google’i esindajad pole süüdistust veel kommenteerinud.

British Telecomi jaoks pole see USA-s esimene kohtuasi: eelmisel aastal kaevati samasse Delaware’i ringkonnakohtusse Cox Communications, sest väidetavalt kuritarvitas viimane nelja kaabelvõrgu kaudu infoedastamisega seotud patenti. Plaani järgi võetakse kohtuasi arutlusele alles 2014. aastal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. December 2011, 18:35
Otsi:

Ava täpsem otsing