• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA börsid punased

  Päeva alguse tõus asendus USA börsidel veel ennelõunal langusega, mille tulemusena sulgusid peamised aktsiaindeksid esmaspäeval  ligi 1% madalamal.

  Bank of America aktsia hind kukkus täna allapoole 5 dollari piiri, mis on ettevõtte jaoks madalaim tase pärast finantskriisiaegset langust 2009. aasta märtsis. Riigi ühe suurima panga ebaõnn viis koheselt langusse ka teised pangad: Citigroup (-4,65%), Goldman Sachs (-2,66%), Citigroup (-3,73%), Morgan Stanley (-5,47%) ja Wells Fargo (-2,58%).Müügisurvet tekitasid spekulatsioonid, et nii BofA kui ka teised pangad peavad koguma lisakapitali.
  Investorid kardavad USA pankade vastuvõtlikkuse pärast eurotsooni valitsuse võlakirjadest tingitud riskidele. Lisaks osutasid mitmed kauplejad asjaolule, et pankadele kehtestatud regulatsioonide karmistumine võib tabada varem, kui esialgu oodati.
  Ärevust lisas ka Euroopa Keskpanga finantsstabiilsuse raport, mis hoiatas, et võlakriisiga nakatumise oht euroala riikidele on suurenenud, sest valitsustele on laenamine kallimaks muutunud.
  Esmaspäeva kokkuvõttes lõpetasid USA börside peamised kolm aktsiaindeksit järgmistel tasemetel:  
  Dow Jones    11 766,26    -100,13       -0,84%Nasdaq            2 523,14      -32,19       -1,26%S&P 500          1 205,35      -14,31        -1,17%
  Dow tööstuskeskmise 30 komponendist suutsid tõusta vaid kolm: ravimifirmad Pfizer (+0,52%) ja Merck & Co (+0,61%) ning rasketööstusmasinate tootja Caterpillar (+0,06%).
  Teist päeva börsil kaubeldav Facebooki mängude tootja Zynga aktsiad langesid IPO hinnast esmaspäeval veelgi madalamale. Kui börsile tuldi 10 dollarilise aktsiahinnaga, sulgus aktsia esmaspäeval 9,05 dollaril.
  Dollar tugevnes esmaspäeval euro, naela ja jeeni suhtes.
  Jaanuari tähtajaga naftafutuurid tõusid 58 sendi võrra tasemele 94,11 dollarit barreli kohta. Veebruari kullafutuuride hind langes 4,9 dollari võrra 1 593 dollarini untsi kohta.
  Ühendriikide valitsuse kümneaastase võlakirja hind tõusis taas, alandades tulususe 1,82 protsendini.
  Autor: Maarja-Liis Mitri
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

TalTechi teadur: süsinikdioksiid tuleb kinni püüda
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Kliimavõidujooksus aitab meid seni kasutamata tehnoloogia, kirjutab TalTechi vanemteadur Alla Šogenova.
Tallinna börs meelitab mind kohviaroomiga
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Investorid kolmeeuroseid kohve iga päev pigem ei tarbi, aga see ei tähenda, et sama raha eest kohvimaailma panustada ei võiks. Tänasest on võimalik märkida Eesti kohvifirma OA Coffee aktsiaid ja ei tea, kas sihilikult või mitte, aga ühe aktsia hinnaks on 3,3 eurot, mis on umbes sama, kui osta üks tass kohvi mis tahes kohvikus. Seega tekib mul küsimus, kumb on kasulikum rahapaigutus.
Raadiohommikus: uue riskifondi miljonid, meelerahu ja politseinikud allilmas
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Neljapäevases hommikuprogrammis teeme juttu endiste politseinike üllatavatest sidemetest allilmaga, mis paljastusid sajandi maffiaprotsessil. Osadest neist saate Äripäevast lugeda juba täna õhtul, osadest neljapäeva hommikul.
Raadiohommikus: kust tuleb töökius ning kuidas peab maitsema veganpihv?
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis räägitakse töökiusamisest, veganpihvidest ja lühirendiautode äri toimimisest raskete ilmaolude korral.