21. detsember 2011 kell 12:34

"Paljud on Euroopa juba maha kandnud"

Paljud Aasias ja USAs on Euroopa juba maha kandnud, märkis Deutsche Banki juht Josef Ackermann.  

Euroopa kaotab maailmas nii kultuurilist kui ka majanduslikku kaalu, vahendab Ackermanni Essenis toimunud majandusfoorumil öeldud sõnu Handelsblatt. „Paljud inimesed Aasias ja USAs on Euroopa juba maha kandnud,“ ütleb Ackermann. Ilma jätkusuutliku lahenduseta poliitilisele kriisile ei tule lahendust ka panganduskriisile. Euroopa vajab euroopaliku mõtlemise renessanssi, „uut visiooni ja kasvupoliitikat“.

Ackermanni ettepanek on, et teenustele tuleks rohkem vabadust anda ning tööturg paindlikumaks muuta. Privatiseerimine kergendaks mitme riigi eelarveseisu.

Eurogrupi juht Jean-Claude Juncker seevastu toonitas samal üritusel, et euro on edulugu. „Ma olen euro üle uhke,“ ütles Juncker. Tänu eurole on palju saavutatud: vähem tööpuudust, rohkem majanduskasvu, inflatsioon on vähenenud.  „Euro elab kauem kui mina,“ ütles Juncker. „Ja mina elan veel kaua.“

Autor: Katri Soe-Surén

Hetkel kuum