• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Võlakriis pidurdas Saksamaa inflatsiooni

  Saksamaa inflatsioon pidurdus detsembris kui võlakriis summutus Euroopa suurima majanduse kasvu.

  Detsembri inflatsioonimäär, arvutatuna Euroopa Liidu ühtlustatud statistilise meetodi järgi, langes 2,4%-ni, võrreldes 2,8%-ga novembris, teatab Saksamaa Föderaalne statistikaamet. Tulemus vastas 18 majandusteadlase keskmisele prognoosile, kirjutab Bloomberg.
  17 liikmesriigist koosnev euroala seisab silmitsi majanduslangusega kui valitsused kärbivad kulutusi, et võidelda võlakriisiga. Euroopa Keskpank langetas detsembris baasintressimäära, öeldes, et majandusaktiivsus on langenud ning hinnasurve vähenenud.
  „Nõrgenev majandusaktiivsus on peamine faktor, miks inflatsioonimäär langeb,” ütles Marina Luetje, Dekabanki ökonomist. „Saksamaa ja euroala inflatsioon langeb 1,7%-ni 2013. aastal.”
  Bloombergi küsitletud majandusteadlased prognoosivad euroala detsembri inflatsioonimääraks 2,8%, võrreldes 3,0%-ga novembris.
  „Kulutused, palga- ja hinnasurve peaksid euroalas jääma tagasihoidlikuks,” ütles Euroopa Keskpank 15. detsembril. „Inflatsioon püsib tõenäoliselt mitu järgnevat kuud üle 2%.”
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.