Sirje Rank • 4. jaanuar 2012 kell 10:55

Euroala hinnatõus andis veidi järele

Euroala inflatsioon andis detsembris veidi järele, alanedes Eurostati esialgsel hinnangul novembri 3 protsendilt 2,8%-le.

Seegi tase on oluliselt kõrgemal Euroopa Keskpanga sihiks seatud 2% piirist, kuid sellest hoolimata on Euroopa Keskpank eelmise aasta novembrist juba kahel korral intressimäärasid langetanud. Panga prognoosi järgi riskib euroala majandus uue langusega, mis hinnatõusutempo vaos hoiab.

RBC Capital Marketsi analüütik James Ashley prognoosib, et aprilliks langeb inflatsioon euroalal alla 2% piiri ning et majandusaktiivsuse vähenemine ärgitab keskpanka juba aasta esimeses pooles euroala enim jälgitud baasintressi määra 0,5%-le kärpima, vahendas AFP.

Täpsustatud inflatsiooninäidu ja eraldi andmed kõigi riikide kohta avaldab Eurostat 17. jaanuaril.

Hetkel kuum