Birjo Must • 11. jaanuar 2012 kell 8:49

Sucksdorff: osalen kindlasti presidendi eelvalimistel

Eestis tegutsevatel soomlastest ettevõtjatel on presidendivalimistel oma lemmikud, Timo Soini nende hulka ei kuulu.

Kinnisvarabüroo Uus Maa juht Mika Sucksdorff on Soome presidendivalimiste kampaaniat jälginud ning kavatseb kindlasti täna algavatel eelvalimistel osaleda. Oma lemmikut ta avaldama ei soostunud.  Siiski tunnistas ta, et kindlasti poleks Timo Soinil tarvis presidendiks saada. “Tema poliitilised vaated ja üldine hoiak on selline, mis ei arendaks Soome riiki ega selle kodanikke.”

Ka Prisma juht Janne Lihavainen on presidendikandidaatide taustaga hästi kursis ning enda jaoks paremusjärjestuse valmis seadunud. “Mul on oma soosikud, kuid neid ma kahjuks öelda ei taha. Õnneks on aga palju häid kandidaate,” jäi ta napisõnaliseks.

Kuigi president üksi midagi muuta ei saa, siis koos valitsusega viib ta Sucksdorffi sõnul siiski tervet riiki edasi. “Arvan, et temal on nii sise- kui välispoliitikas väga oluline roll ja teda valides tuleb olla hoolikas,” märkis ta. Haloneni poliitika on Sucksdorffi sõnul üldjoontes olnud positiivne. Teatud konservatism ja ettevaatlikkus on tulnud selgelt kasuks ka raskemas majanduskeskkonnas, arvas ta.

Hetkel kuum