Alyona Stadnik • 10. veebruar 2012 kell 13:30

Anne Mere: tark ei torma

Värskelt Rakvere LK emafirma HKScan Soome juhiks valitud Anne Mere on üllatunud ning rõõmus ning püüab uue väljakutsega hakkama saada.

„Olen töötanud sellel alal üle kaheksa aasta, ju siis märgati mind ja arvati, et olen õige inimene selle koha peale,“ jäi Mere tagasihoidlikuks ametikõrgendusest rääkides.

Ta tunnistab, et uue ametikoha pakkumine tuli talle üllatusena ning ta on selle üle väga rõõmus. "Eestist ei liigu Skandinaaviasse juhte tihti, kuigi viimasel ajal on liikumist siiski olnud,“ lausus Mere.

Mere võtab olukorda samm-sammu haaval ning plaanib algul veeta töönädalaid Soomes ja nädalavahetusi Eestis. „Ja siis vaatab, mis edasi saama hakkab. Ühest küljest vastustan ma Soome turu eest ja kontserni mõistes peaks pilku peale hoidma ka Baltikumil. Sõitmist on mõlemale poolele,“ sõnas ta.

Ta selgitas, et HKScan kontsernil on mitu turgu: Soome, Rootsi, Eesti, Läti, Leedu, Taani, Poola. „Neid turge on mitmeid ja kui rääkida kontserni juhtimisest, siis minu vastuse all on Soome ja Baltikum ning lisaks olen kogu HKScan Soome tegevjuht,“ märkis Mere. 

Vaadates tagasi tööle Rakvere Lihakombinaadis sõnas Mere, et on rahul meeskonnaga kui ka juhtkonnaga. „Professionaalsed inimesed. Olukord on seal kontrolli all. Äriliselt olime heal tasemel, võimalusi on veel areneda ning siiralt usun, et Teet Soorm (Rakvere Lihakombinaadi uus juhatuse esimees - toimet.) realiseerib need võimalused,“ nentis Mere.

Rääkides edasistest arengutest, vastas Mere, et iial ei tea, mis elu ette toob. „Püüan praeguse väljakutsega hakkama saada ja siis vaatab, mis tulevik toob.  Ülejärgmist sammu ei oska hetkel ette näha. Teen kõike samm-sammu haaval. Tark ei torma,“ lausus Mere.

 

Hetkel kuum