Romet Kreek • 26. märts 2012 kell 8:18

Hispaania börsil äge langus

Hispaania börs teeb läbi suurt kukkumist, kuna sealne rahvapartei ei suutnud koguda Andaluusia valimistel absoluutset häälteenamust.

Hispaania aktsiaturg on kukkunud 1,5 protsenti. Itaalia on langenud 0,7 protsenti, Euroopa Euro Stoxx 50 0,3 protsenti, Prantsusmaa 0,4 protsenti ja Saksamaa 0,2 protsenti. Briti ja Hollandi börsid on tõusnud 0,1 protsenti, Šveits ja Rootsi 0,2 protsenti.

Hispaania 36 ettevõtte aktsiast koosnevas IBEX 35 indeksis on täna langenud kõik aktisad peale ühe. Caixabanki aktsiaga ei ole tehinguid tehtud.

Suurim kukkuja on Hispaanias Banco Sabadell, mis on langenud 5,7 protsenti, 2,116 eurole. Ka järgmisel langejad kuni kohani neli on pankade esindajad. Bankinter on langenud 2,7 protsenti, BBVA 2,4 protsenti ja Banco Santander 2,1 protsenti.

Aktsiad on surve all, kuna sealne rahvapartei ei suutnud koguda nädalavahetusel Andaluusias aset leidnud valimistel absoluutset häälteenamust. Kuigi see partei võitis valimised, saadi 55 kohta, mis tähendab, et tuleb luua koalitsioonivalitsus. Valimistulemustes nähakse märgilist tähendust peaministri Mariano Rajoy säästukavade vastu. Lisaks aktsiatele on hiljuti sattunud surve alla ka Hispaania valitsuse võlakirjad.

Hetkel kuum