Indrek Kald • 30. aprill 2012 kell 4:42

Korobeinik: EAS peabki suurelt riskima

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus peabki paigutama raha väga riskantsetesse projektidesse, ütles Riigikogu liige Andrei Korobeinik.

"Olin väga kurb, kui nägin, kuidas meedia tõlgendas EASi tulemusi, et investeeritakse liiga riskantsetesse projektidesse. Aga see ongi see, mida see fond peab tegema," märkis ta.

Suhtluskeskkonna rate.ee loonud Korobeiniku sõnul on IT-valdkonnas probleem, et keegi ei taha investeerida kõrge riskiga projektidesse. "Selle tõttu ettevõtjad sõidavad Läände," lisas ta ärilehe Delovõje Vedomosti päevaküsimusele vastates.

Seevastu Viru Keskuse juhatuse liige Ants Vasar ütles, et liiga riskantsete projektide toetamine pole õigustatud. "Jah, suurem risk annab suuremat tasu, aga riskige palun isikliku rahaga, muidu me kaotame riski mõte," sõnas ta. "Üks asi on see, kui raha on sinu oma ja sa vastutad selle eest, aga teine asi on see, kui sind doteeritakse ning puudub vastustus," selgitas Vasar.

Riigikogu liikme Jaan Õunapuu sõnul pole kriitika EASi suunas õigustatud. "EAS riskib, investeerib raha ettevõtmisesse, aga meie kontsentreerume ebaõnnetuste peale ning sõimame EASi. See pole õige," märkis ta.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts kinnitas, et kriitika on alati õigustatud, kui aitab elu paremaks muuta. „On vaja läbi vaadata ja parandada programme, mille raames EAS annab toetusi. See töö peaks olema läbi viidud uue strateegia raames, mida täna töötatakse läbi,“ kinnitas ta.

Hetkel kuum