Indrek Kald • 4. mai 2012 kell 8:43

Toomas Tõniste plaanib poliitikast loobuda

Riigikogu liige Toomas Tõniste (IRL) plaanib varsti poliitikast loobuda, sest tahab midagi luua ja tulemust näha, mitte bürokraatiaga tegelda.

"Äärmisel juhul teen veel kolmanda tsükli kaasa (esimene oli töö linnavolikogus, teine nüüd riigikogus – toim.), rohkem kindlasti mitte," ütles ta Õhtulehele. "Näen, kuidas inimesed lihtsalt manduvad seal ära," lisas ta.

"Olen veendumusel, et võimalikult palju riigielu edendajaid peaks olema aktiivsed ettevõtjad. Siis näeksid nad, et raha ei tule seina seest ning mõistaks, mida tähendab reaalne vastutus töötajate ees," rääkis Tõniste ning lisas, et riigikokku tahavad paljud lihtsalt palga pärast.

Toomas Tõniste on riigikogus IRLi fraktsiooni aseesimees ning majanduskomisjoni liige.

Tõniste on tegev ka ettevõtluses, olles OÜ Breting juhatuse liige, OÜ Laste Maailm juhatuse esimees, ASi LTT finantsjuht, OÜ TE Ühistöö juhatuse liige, OÜ Metsara-Metspere Põllumajandussaadused juhatuse liige.

Ta kuulus ka eelmisesse riigikogu koosseisu ning oli aastail 1999–2001 ja 2005–07 Tallinna linnavolikogu liige.

Kaksikvennad Tõnu ja Toomas Tõniste saavutasid 1988. aasta suveolümpial Soulis ja 1992. aastal Barcelonas purjetamises vastavalt hõbe- ja pronksmedali.

Hetkel kuum