Indrek Kald • 24. juuni 2012 kell 9:11

Saksamaal valmis 1,1 mln eurot maksev matkaauto

Matkaautode tootja Variomobil esitleb augusti lõpus Düsseldorfi messil Caravan Salon 1,1 miljonit eurot maksvat matkaautot Vario Perfect 1200 Platinum.

Väliselt ja mõõtudelt bussi meenutav sõiduk on loodud Volvos toodetud autobussi veermikule. Tänu sellele on matkaauto eluruum hiiglaslik, seda suurendavad kolm hüdrauliliselt välja nihutatavat verandat, auto tagaosas on aga garaaž väikeautole, kirjutas auto24.ee.

Matkabuss on varustatud nii kliimaseadme kui ka põrandaküttega. Luksust armastavate klientide maitset arvestades on enamik bussi sisepindu kaetud pähklipuuga, samuti on matkaautos kaetud elektrilise reguleerimisega nahktoolid ja -diivanid. Autos on ka oma kööginurk, stereosüsteem firmalt BOSE ning eraldi dušinurk.

Juhi töö hõlbustamise eest hoolitsevad tagurduskaamera, navigatsioonisüsteem. Pererahva elu hõlbustavad aga eraldi generaator ning päikesepatareid.

Kui sõiduki baashinnaks lubatakse 1,1 miljonit eurot, siis matkabussi maksimaalne hind sõltub kliendi soovidest ja tema rahakoti paksusest.

Hetkel kuum