Silvia Kruusmaa • 28. juuni 2012 kell 6:04

Rait Maruste: prokurör Heili Sepp käitus ebaseaduslikult

Riigikogu põhiseaduskomisjoni esimees Rait Maruste taunib rahastamisskandaaliga tegeleva riigiprokuröri Heili Sepa käitumist.

"Erialainimesena ei saa ma jätta osundamata, et mis ajast on see nii, et juhtivprokurör annab kohe alguses muigel suul intervjuud, kus teeb teatavaks oma eelistuse mõnede väidete tõelevastavuses, andes selge indikatsiooni ühtede tõendite ja väidete eelistusest teiste ees. Sellest hoiduti isegi inkvisitsioonilises nõukogude menetlusmudelis. Enamgi veel, kutsudes inimesi ütlusi andma ja andes samal ajal lubaduse vabastada vastutusest, toimis prokurör ebaseaduslikult ja oma volitusi ületavalt, millele juhtis õigustatult tähelepanu ka advokatuuri esimees," kirjutab reformierakondlane Maruste Silver Meikari poolset annetusskeemi paljastamist analüüsivas artiklis.

Eks saab näha, millise, kui üldse, kohtuliku kaalu saavad sellisel küsitaval õiguslikul alusel ja viisil saadud tõendid, lisas ta.

Vaata videot Heili Sepaga SIIT

Hetkel kuum