Romet Kreek • 23. juuli 2012 kell 6:59

Euro tegi jeeni vastu 11 aasta madalaima taseme

Euro käis täna jeeni vastu enam kui 11 aasta madalaimal tasemel, kuna mured kasvavad Euroopa võlakriisi süvenemise suhtes, vahendab Bloomberg.

17 riigi ühisraha jätkas ka neljandat päeva langust USA dollari suhtes, kuna Hispaania valitsuse 10aastase paberi tootlus tegi euroaja kõrgeima taseme (7,368 protsenti), mis ei loo kena tausta homsele Hispaania 3- ja 6-kuuliste võlakirjade oksjonile. Kreeka kreeditorid hindavad riigi progressi (või selle puudumist) päästepaketi tingimuste täitmisel.

„Euro müügiks põhjuste leidmine ei paista kunagi lõppevat,“ ütles Mizuho Securitise valuutastrateeg Kengo Suzuki. „Jeen peaks jääma tugevaks teiste peamiste valuutade suhtes, kuna see on vähim halb valik.“

Ühisraha puutus 94,41 jeeni, mis on euro madalaim tase alates 2000. aasta novembrist.

„Kui Hispaania võlatootlused kerkivad kaheksa protsendi suunas saate te stsenaariumi, kus Euroopa Liidul ja troikal ei jää sisuliselt midagi muud üle, kui päästa Hispaania – mitte vaid pangandussektorit, vaid kogu majandust,“ ütles Antipodean Capital Managementi valuutariskifondi juht Craig Ferguson.

 

Hetkel kuum