Romet Kreek • 23. juuli 2012 kell 7:51

Euroopa börsid lõõmavad

Euroopa börsidel on tänane päev alanud aadri laskmisega.

Itaalia aktsiaturg on täna juba kukkunud 2,7 protsenti ja Hispaania 2,8 protsenti. Euro Stoxx 50 indeks on langenud 1,8 protsenti.

Investorid kardavad, et Kreeka ei ole täitnud abipaketi tingimusi. Hiina hoiatas, et majanduskasv jahtub.

BNP Paribas vedas pankade aktsiad alla. Aktsia hind langes 3,5 protsenti, 27,52 eurole. Jogurtitootja Danone aktsia hind langes 1,9 protsenti, 49,55 eurole. Societe Generale alandas selle aktsia soovitust. Leidub ka tõusvaid aktsiaid. Näiteks Philips Electronicsi aktsia hind on tõusnud 4,8 protsenti, 17 eurole. Ettevõtte kasvatas kvartalikasumit.

„Mure, et troika visiit Kreekasse toob päevavalgele, et valitsus ei ole täitnud päästepaketi tingimusi, on lükanud turud vastu seina,“ ütles IG Marketsi turuanalüütik Cameron Peacock Bloombergile. „Jälle on meil vägagi kaartidel Kreeka maksevõimetuse ja euroalalt lahkumise väljavaade.“

Hetkel kuum