21. september 2012 kell 16:19

Töötuse määr tõuseb USAs valimistel määravates osariikides

Töötuse määr tõusis augustis viies USA presidendivalimiste jooksul põhilisteks lahinguväljadeks osutunud osariigis kümnest, kui valimisteni on aega vähem, kui kaks kuud, vahendas finantsuudisteagentuur Bloomberg.

Töötuse määr tõusis Wisconsini, New Hampshire’i, Iowa, North Carolina ja  Nevada osariigis. Töötuse määr langes Colorados and New Mexicos ja oli muutumatu juulist saadik Ohios, Floridas ja Virginias. Kuues osariigis kümnest on töötuse määr alla üleriigilise keskmise näitaja, milleks on 8,1%.

Muutused presidendivalimistel lahinguväljadeks saanud osariikide töötuse määrades võivad mõjutada hääletajaid, kui nad kaaluvad president Barack Obama argumente ja poliitikat majandusele kaasa aitamises ning vabariiklasest kandidaadi Mitt Romney väiteid, et presidendi poliitika on jätnud Ameerika halvemasse seisu, kui see oli neli aastat tagasi.

USA töötuse määr langes augustis 8,3% pealt, kuna paljud ameeriklased lahkusid tööturult.

Autor: Teele Liblik

Hetkel kuum