Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Draghi Euroopa Keskpanga kaitsel

  Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi esines eile Saksa töösturite konverentsil, kus ta kaitses keskpanga erakorralisi kriisimeetmeid, mis on eriti Saksamaal terava kriitika alla sattunud.

  „On valida: kas teha mitte midagi – öelda kõigele ei ja õõnestada ühtset rahapoliitikat või tegutseda,“ ütles Draghi. „Suurim stabiilsuse risk pole mitte tegutsemine, vaid tegevusetus,“ vahendas agentuur Bloomberg.
  Saksamaa keskpanga juht Jens Weidmann on Euroopa Keskpanga uue võlakirjade tugiostuprogrammi üks teravamaid kriitikuid. Weidmanni hinnangul pole tugiostud sisuliselt muu kui riikide rahastamine keskpanga rahapressi abil.
  „Kui ajaloos tagasi vaadata, siis loodi keskpangad sageli just selleks, et anda monarhile kõige hõlpsam juurdepääs näiliselt piiramatule rahavarule,“ ütles Weidmann läinud nädalal peetud ettekandes. „Riigi suur rahavajadus ning valitsuse kontroll keskpanga üle viisid sageli rahapakkumise ülemäärasele kasvule, mille tagajärjeks oli raha devalveerumine inflatsiooni läbi.“
  Draghi sõnul ei ole praegu inflatsioonikartustele alust – keskpanga peamine eesmärk on jätkuvalt inflatsiooni kontrolli all hoidmine.
  „Erakorralistel aegadel nõuab stabiilsuse taastamine vahel erakorralisi abinõusid,“ ütles Draghi. „Me ei saa alati vastuseid minevikust otsida. Meil võib olla vajalik astuda uusi samme, et jõuda kaugemate eesmärkideni.“
  Draghi sõnul on võlakirjade tugiostude eesmärk üksnes rahapoliitiline, et taastada ülekandemehhanism keskpanga intressiotsuste jõudmisteks kõigi rahaliidu liikmeteni.
  „Oleme astunud samme, et kindlustada hinnastabiilsus, kõrvaldades kartused euroala püsimise osas,“ ütles Draghi.
  Draghi kordas, et keskpank sekkub vaid siis, kui esmalt on käivitunud euroala abimehhanism ESM ning abi tingimusena kokku lepitud reformiprogramm.
  „Meie meetmed saavad olla vaid sillaks stabiilsemasse tulevikku,“ ütles Draghi, rõhutades, et põhitöö tuleb ära teha poliitikutel ja valitsustel.
  Draghi sõnul on mõningast edu juba märgata.
  „Minu kindel veendumus ja põhisõnum täna on, et kui poliitikud jätkavad reformide elluviimist, on meil mitmeid põhjusi praeguse kursi suhtes positiivne olla. Euroala alusmüüri tugevdamisel on edenetud igal rindel,“ ütles Draghi. „Meeleolude paranemine ei tähenda aga, et kõik (probleemid – toim.) on lahendatud,“ ütles Draghi.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Euroopa patendiameti president: meil on põhjust tähistada leiutajate läbimurret
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
USA indeksid näitasid sel nädalal häid tulemusi
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
FT: Euroopast ja USAst tõrjutud Hiina autotootjatel on uus eesmärk: kogu ülejäänud maailm
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Operaili ostjaks pakutakse Soome äri ostjat
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Alexela emafirma ostab Vene miljardärile kuulunud Läti vedelgaasi müüja “Ei saa öelda, et läbirääkimised oleks väga lihtsad olnud”
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.