Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Sundmüügis kallid kinnistud

  Kalleim sundmüüki pandud kinnistu kuulub Paljassaare sadama arendajale, ärimees Sergei Hadži firmale Fransertal. Kinnistu alghind on 16 mln eurot.

  Äripäev kirjutas kinnistu müügist esimest korda 2009. aasta märtsis, kui kohtutäitur selle müüki pani. Esialgne hind oli 596 mln, seejärel langes see 482 mln kroonile ning edasi sulas hind nagu kevadine lumi. Praegu on kinnistu müügis 19 mln euroga (ligi 250 mln krooni).
  Paljassaare sadama ühe suurarendaja, firma Fransertal omanik Sergei Hadži sai tänu loomingulisele raamatupidamisele ning mereäärse kinnistu korduvale üleshindamisele Sampo Pangast üle saja miljoni krooni. 2009. aastal pani kohtutäitur kinnistu 500 miljoni krooniga sundmüüki. Ehkki toona ütles Hadži, et see ei tähenda firma pankrotti ning otsitakse uusi investoreid, oli sama aasta septembris Fransertal juba ametlikult pankrotis.
  Kinnistule on seatud mitu hüpoteeki, näiteks Sampo panga kasuks 250 mln krooni, OÜ Herkimer kasuks 30 mln krooni ja OÜ Haltransa kasuks 22,6 mln krooni. Viiel hektaril asub üks kontorihoone ning paar laohoonet.
  Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite müüki pandud kalleimad kinnistud ja nende alghinnad (allikas varad.ee).
  Nõlva 9, Tallinn16 mln eurotLigi viiehektariline kinnistu ja hoonestusõigus Paljassaare sadamas. Kuulub pankrotistunud firmale Fransertal.
  Rae põik 9, Paldiski linn5,9 mln eurotPankrotistunud AS Biodiesel Paldiski tervikvara. Üle 34 000ruutmeetrine tootmismaa.
  Harku tee 3560, Alasi tee 7, Alasi tee 93 mln eurotKinnistul paikneb kahekorruseline büroo- ja tootmishoone suletud netopinnaga 4536 ruutmeetrit. Müüja OÜ VWF Kinnisvara
  Tallinn, Laste 1/Põllu 70/Raudtee 75/Valve 3 kinnistu hoonestusõigus.3 mln eurotEndine Hiiu lastehaigla. Hoonestusõigus kuulub firmale Sillen konsultatsioonid. Kinnistu omanik on Tallinna Lastehaigla. Müüdav vara on arestitud Nordea panga Eesti filiaali kasuks. Nordea panga kasuks on seatud hüpoteegid ligi 1,3 mln, ligi 1,6 mln ja 703 eurot.
  Keevise tn 14/ Lennujaama tee 9, Tallinn2,7 mln eurotPankrotistunud puu- ja köögiviljade hulgimüüja OÜ Rigual kinnistu.
  Ringtee 2, Ringtee 2a, Võru tn 242a, Tartu, lisaks vallasvara ja seadmed2,4 mln eurotEttevõtja Rein Kilgi osalusega toiduainetööstuse kontserni Pere AS kuuluva OÜ Pere Pagar kinnistud ja vallasvara. Kinnistutele on seatud 2,1 miljoni eurone hüpoteek DNB Panga kasuks.
  Kadaka tee 32, Tallinn1, 56 mln eurotKinnistul asub 3-korruseline büroo-ja laohoone ja laohoone. Kinnistu omanik on OÜ VWF Kinnisvara, sellele on seatud 450 000eurone hüpoteek  Danske panga kasuks ning 50aastane hoonestusõigus VFF Kinnisvara kasuks.
  Lao tn 5, Maardu1,35 mln eurotKunagi pankrotistunud ASile Ceosil kuulunud tootmiskompleks, mille omanik on AS Reval Projekt.
  Lõuna tn 50/Sihi tn 96, Tallinn1,3 mln eurotAS Lääne-Tallinna Keskhaigla omanduses olev kaitsealal asuv kinnistu.
  Tuukri 54, Tallinn1 mln eurotKinnistu omanik on Bristol and Stone (2011) Mahagony OÜ ja sel asub 1960. aastal ehitatud 4-kordne äri- ja büroohoone. Kinnistule on seatud 39 460 000 kroonine hüpoteek SEB Panga kasuks. Kinnistul on üürileping OÜga Krandul 2026. aasta jaanuarini.
  Purdi mõis, Järvamaa990 000 eurotKolm kinnistut, kokku 4,4 hektarit. Omanik on OÜ Tähepark. Kinnistule on seatud üle 14,1 mln kroonine hüpoteek SEB Panga kasuks.
  Tammiku põik 8, Servaääre 1, Tuule tn 27, Tuule tn 25 – kinnistud ja vallasvara Kohtla-Järvel990 000 eurotEnampakkumisel on müügis neli kinnistut Kohtla-Järve linnas. Samuti aheraine (mägi), mis koosneb kaevandamise tulemusel maapõuest väljutatud pae- ja põlevkivist. Ligikaudne kogus 3 miljonit tonni.Kütusemahuti, kaks ehitussoojakut, sõiduauto haagis, vagunelamu 395 Knaus 8203. Kinnistu omanik on pankrotistunud OÜ Fioccosa.
  Roosikrantsi tn 4, Tallinn808 500 eurotKinnistu omanik Bristol and Stone (2011) Mahagony OÜ ning sellele on seatud 22,5 mln kroonine hüpoteek SEB Panga kasuks. Kinnistu on koormatud üürilepinguga aastani 2026 firma OÜ Krandul kasuks.
  Paruni, Kobilu küla, Konguta vald, Tartumaa750 000 eurotPankrotistunud AS Lihameister vara.
  63 kinnisasja tervikvarana, Papsaare küla, Audru vald, Pärnumaa600 000 eurotPankrotistunud Claris Holding kinnistud.
  Kolde, Loo alevik, Jõelähtme vald600 000 eurotÜle 10 000 ruutmeetrine elamumaa. Tegemist on kolme väljaehitamata hoonega Loo alevikus.
  Kinnistu Vasteliinas540 000 eurotOÜ Timmo Puutöökoda
  Mõisa tee 10, Aleviku põik 1/Aleviku põik L1/Aleviku põik L2, Jüri alevik Rae vald, Harjumaa480 000 eurotPankrotistunud ehituskaupade müüja OÜ CGM kolm kinnistut. Kinnistutel lasub mitmekümne miljoni krooni eest hüpoteeke AS SEB Panga, OÜ Tallinna Õigusbüroo ja Era Liising Grupp AS-i kasuks.
  Pikk tn 54, Kuressaare linn, Saaremaa487 200 eurotKinnistu omanik pankrotistunud OÜ Primus PR. Kinnistule on seatud 4,2 mln kroonine hüpoteek Swedbanki ja 12 mln kroonine hüpoteek Primus East kasuks.
  Jalaka tn 85, Soinaste küla, Ülenurme vald, Tartumaa480 000 eurotKinnistu omanik on pankrotistunud Eurowest.
  Sihi tn 122/Voolu tn 15,  Tallinn460 000 eurotMüüja on Tallinna linn. Üle 3000ruutmeetrine ärimaa, millel asub saun.
  Randivälja tee 14, Tammiste küla, Sauga vald, Pärnumaa450 000 eurotKinnistul paikneb elamu ja kuur-garaaž. Elamu on rajatud 2007. aastal ning on 2-korruseline. Kinnistu omanik on OÜ Goosberg Consult.
  Pikk tn 57-2, Tallinn400 000 eurotLigi 125 ruutmeetrine, 3-toaline korter läbi kolme korruse, mille omanik on James Canning Cooke. Kinnistule on seatud hüpoteeke kokku 11,8 mln krooni SEB Ühispanga kasuks.
  Rahu 7, Narva linn360 000 eurotÜle 34 000ruutmeetrine kinnistu, mis kuulub pankrotistunud OÜle Neptumus. Kinnistule on seatud 21,5 mln kroonine hüpoteek Danske panga ja 3 mln kroonine hüpoteek Õigusbüroo Tehinger kasuks.
  Nugise tee 17, Harjumaa, Viimsi vald, Haabneeme alevik358 000 eurotKinnistu kuulub Pille Saartsile. 1500 ruutmeetrisel kinnistul asub elamu. Kinnistule on seatud hüpoteeke kokku ligi 6,2 mln krooni SEB Panga kasuks.
  Narva mnt 19/21/ 23-69 ja 72 Tallinn350 000 eurotMüüja on Tallinna linn. Tegemist on äripindade ja korteriomanditega, viimased on koormatud üürilepingutega.
  Lääne tee 1, Pirita linnaosa, Tallinn318 000 eurotPankrotistunud alkoholitootja Onistar ühe omaniku Igor Savenkovi kinnistu, mis oli esialgu müügis hinnaga 550 000 eurot. Eraldi saab osta elamus asuva vallasvara hinnaga ca 12 000 eurot. Kinnistule on seatud 5,8 mln kroonine hüpoteek SEB Panga kasuks.Savenkov müüb ka Viru tn 20 asuvat ligi 141ruutmeetrist korterit alghinnaga 256 500 eurot, samuti kinnistuid Paldiskis ja Viimsis.  
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Indrek Lepik: kui palju maksab raketirünnak Rakvere pihta?
Eestil on valida, kas me oleme rünnaku korral sunnitud sõdima omaenda pinnal või suudame hävitada vaenlase territooriumile jäävad üksused ja taristu. Ja nüüd küsigem: mitu miljardit eurot on liiga palju selleks, et vältida vajadust näiteks Rakvere linn nullist uuesti üles ehitada, kirjutab Äripäeva välisuudiste toimetaja Indrek Lepik.
Eestil on valida, kas me oleme rünnaku korral sunnitud sõdima omaenda pinnal või suudame hävitada vaenlase territooriumile jäävad üksused ja taristu. Ja nüüd küsigem: mitu miljardit eurot on liiga palju selleks, et vältida vajadust näiteks Rakvere linn nullist uuesti üles ehitada, kirjutab Äripäeva välisuudiste toimetaja Indrek Lepik.
Lennukiosade puudus kõmmutas Airbusi aktsia põhja
Airbusi aktsia odavnes täna Pariisi börsil kümnendiku ettevõtte eilse teate peale, et lennukiosade puuduse tõttu jääb tänavu 30 lennukit tootmata.
Airbusi aktsia odavnes täna Pariisi börsil kümnendiku ettevõtte eilse teate peale, et lennukiosade puuduse tõttu jääb tänavu 30 lennukit tootmata.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Külm kaup püsib tänavu endiselt kuum: jäätisetootja tegi mais rekordkäibe
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Jäätise müüki mõjutab enim soe ilm, see on argument number üks, rääkis käsitöö pulgajäätisetootja Jäämari eestvedaja Virgo Tuul saates “Kuum tool”.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Esinemine on alati ebamugav. Kolm nippi, mis annavad publiku ees julgust juurde
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Esinemine on meie jaoks alati kriisiolukord. Me ei saa muuta seda, et esinemine on ebamugav ja riskantne, aga me saame väga hästi valmistuda selleks, et meie ebamugavus ei segaks publikut.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
President Karis jättis automaksu välja kuulutamata
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Karis jättis automaksu välja kuulutamata
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
President Alar Karis jättis välja kuulutamata riigikogus vastu võetud automaksu, mis pole võrdse kohtlemise põhimõtte rikkumise tõttu kooskõlas põhiseadusega.
Burgeriäri ujub jaanipidude ajal vastuvoolu: tööd ei tee, päriselt ka puhkame
Kui jaanipühad ja -peod on nii mõnegi ettevõtja jaoks hea võimalus teha tavapärasest suuremat käivet, saadab toitlustusettevõte VLND Burger oma töötajad puhkama.
Kui jaanipühad ja -peod on nii mõnegi ettevõtja jaoks hea võimalus teha tavapärasest suuremat käivet, saadab toitlustusettevõte VLND Burger oma töötajad puhkama.