• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kalleim sundmüügis olev kinnistu jäi ostjata

  Kalleim sundmüüki pandud kinnistu, mis kuulub Paljassaare sadama arendajale, ärimees Sergei Hadži firmale Fransertal, ei leinud endale ostjat.

  "Tänase seisuga ei ole ostjat," märkis pankrotihaldur Tarvo Lindma. Ta ei soovinud kommenteerida ka seda, kui suur oli ostuhuvi. "Neid asju ma ei taha kommenteerida, sest see ei ole päris avalik info. Ilma asjaosaliste nõusolekuta ma seda kahjuks kommenteerida ei saa ja neid on siin palju, võlausaldajaid ja võlgnikke," lisas Lindma.
  Äripäev kirjutas Tallinnas Nõlva 9 kinnistu müügist esimest korda 2009. aasta märtsis, kui kohtutäitur selle müüki pani. Esialgne hind oli 596 mln, seejärel langes see 482 mln kroonile ning edasi sulas hind nagu kevadine lumi. Praegu on kinnistu müügis 16 mln euroga.
  Paljassaare sadama üks suurarendaja, firma Fransertal omanik Sergei Hadži sai tänu loomingulisele raamatupidamisele ning mereäärse kinnistu korduvale üleshindamisele Sampo Pangast üle saja miljoni krooni laenu. 2009. aastal pani kohtutäitur kinnistu 500 miljoni krooniga sundmüüki. Ehkki toona ütles Hadži, et see ei tähenda firma pankrotti ning otsitakse uusi investoreid, oli sama aasta septembris Fransertal juba ametlikult pankrotis.
  Kinnistule on seatud mitu hüpoteeki, näiteks Sampo panga kasuks 250 mln krooni, OÜ Herkimer kasuks 30 mln krooni ja OÜ Haltransa kasuks 22,6 mln krooni. Viiel hektaril asub üks kontorihoone ning paar laohoonet.
   
   
   
   
   
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.