• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripäev: Sooääre jonnihagi sisaldab valeväiteid

  Riigikogu liige Imre Sooäär soovib avalikkust eksitada, jättes mulje, et Äripäev tunnistas tema hagis esitatud väiteid.

  Riigikogu liige Imre Sooäär saatis täna meediaväljaannetele pressiteate, milles kirjutab, et hages ajalehte Äripäev tänavu augustis, nõudes, et ajaleht lükkaks ümber varem avaldatud info, nagu tasuks maksumaksja tema auto eest iga kuu 448 eurot ehk üle 7000 krooni. Hagis märkis Sooäär, et ei ole mitte kunagi ühtegi autoliisingu arvet Riigikogule esitanud. Samuti ei kasuta ta ühtegi Riigikogu poolt liisingulepingu alusel ostetud autot.
  Sooäär kirjutab, et ajalehte esindava advokaadibüroo vastuses tunnistatakse, et lehes avaldatud väide ei vasta tõele. „Äripäev tunnistas valetamist ja tal tuleb valeväited ümber lükata. Loodetavasti on see õppetunniks, et ajakirjanduses ei tohi lahmida ning avaldatu eest tuleb ka vastutada,“ väidab Sooäär.
  Äripäeva hinnangul on tegemist ühe osaga Reformierakonna kättemaksukampaaniast, mille ajendiks on olnud Äripäevas ilmunud artiklid Reformierakonna salapärase abilise kohta, kes peitis end mitu aastat Šveitsi privaatpanga abil.
  Äripäeva vastu esitatud Sooääre hagist suurem osa ehk 4 väitest 3 tuginevad valedele faktiväidetele ehk Äripäeva valetamises süüdistav Sooäär on ise kohtule valetanud. Täna avaldatud pressiteade näitab Sooääre nõrka positsiooni Äripäevaga peetavas kohtuvaidluses.
  Näiteks valetas Sooäär kohtule esitatud hagis OÜ Pädaste Mõis tarbeks saadud toetuste suuruse kohta.
  Äripäev kirjutas eelmise aasta 17. augustil ilmunud artiklis, et Pädaste Mõis on EASi kaudu saanud toetusi üle 10 miljoni krooni. Sooäär väitis oma hagis, et see summa oli tegelikult 9 995 901 krooni, ja soovis Äripäeva ebaõige väite ümberlükkamist.
  Äripäev on esitanud kohtule dokumendid, mis tõestavad, et Sooäär valetas oma hagis toetuse tegeliku suuruse kohta. Nendest dokumentidest selgub, et Pädaste Mõis on EASi kaudu saanud kokku 10 055 701 krooni toetust. Erinevus Äripäeva ja Sooääre esitatud numbrites tuleneb sellest, et Sooäär soovis varjata Pädaste Mõisale 2006. aastal makstud toetust.
  Eelpool toodu pole ainus näide ebatäpsusest riigikogu reformierakondlasest liikme Sooääre hagis. Imre Sooäär taotleb kohtult kokku nelja Äripäevas ilmunud väite ümberlükkamist. Äripäev oli nendest neljast väitest nõus võtma omaks ainult ühe ehk väite, et maksumaksja tasub iga kuu Sooääre auto eest 448 eurot ehk üle 7000 krooni.
  Kuigi artiklis nimetatud summa oli tõene, pidas Äripäev selle väite üle vaidlemist ebaotstarbekaks, sest Sooäär ei tasunud neid kulusid riigikogu liikme esinduskuludeks mõeldud summast.
  Äripäev pidas hilisemat õigusabikulude jaotamist arvestades mõistlikuks mitte asuda Sooäärega kohtus vaidlema teemal, kas näiteks riigikogu liikme palgast tehtavaid kulutusi võib tõlgendada maksumaksja kuluna. Kuna artiklis olnud lause oli sõnastatud mitmeti mõistetavalt, siis otsustasime näidata kompromissivalmidust ja oleme nõus selle lause kohta avaldama täpsustuse.
  Ühtlasi usume, et pärast meie kompromissettepanekut mõistab kohus kõik kohtuvaidlusega seotud kulud (sh Äripäeva õigusabikulud) sisse Imre Sooäärelt. Kuna Sooäär pole pärast artikli ilmumist Äripäeva poole oma pretensioonidega pöördunud, vaid otsustas ligi aasta hiljem esitada hagi kohtusse, siis võib Sooääre ebaõigetele väidetele tuginevat hagi nimetada ka jonnihagiks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Triinu Järviste: kas Eesti haiglaid tohib piiramatult rahastada?
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
Euroopa Komisjon analüüsis hiljuti tehtud otsuses Eesti tervishoiusüsteemi rahastusmudelit ning andis hinnangu sellele, kas riik tohib haiglavõrgu arengukavas olevaid haiglaid erahaiglatele eelistada. Selle üle, mida riik ja omavalitsused komisjoni juhistest järeldama peaks ja kas erahaiglad peavad tõesti HVA haiglatele antud igasugust toetust pika näoga kõrvalt vaatama, arutleb advokaadibüroo TGS Baltic konkurentsiõiguse vandeadvokaat Triinu Järviste.
USA peamised indeksid punased
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
USA peamised indeksid lõpetasid reede tehnoloogiasektori vedamisel punases, samalajal kui investorite meelsust mõjutavad potensiaalne ettevõtete maksutõus ja eelseisev FEDi kohtumine, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kaua tants kinnisvaraturul ja pinged tööturul veel kestavad?
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Äripäeva raadio esmaspäevases hommikuprogrammis lahatakse kinnisvaraturu huvitavamaid arenguid, otsitakse lahendusi tööjõu nappusele ning arutletakse, miks naistele head tootlust börsidel ei andestata.
Andmekaitsele läbi sõrmede vaatamine maksab miljoneid
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.
Korras andmekaitse ettevõtte sees tagab paremad partnerlussuhted ning tugevama positsiooni läbirääkimistelaua taga, samas kui probleemid võivad isegi tükk aega pärast nende likvideerimist tähendada mitme miljoni euro suurust trahvi.