Rainer Saad • 3. oktoober 2012 kell 7:37

Tallinkil reisijaid enam, kaupa vähem

Tallinki kolmanda kvartali reisijate arvu kasvu varjutab järsk kaubavedude langus Eesti-Rootsi liinil.

Tallink vedas 2012 majandusaasta kolmandas kvartalis (juuli-september) 2 770 147 reisijat, mis on 2% rohkem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Veetud kaubaautode maht vähenes ligi 2% võrra 68 831 ühikuni ning veetud sõiduautode maht kasvas 6%, 367 508 ühikuni.

Septembris oli kontserni reisijate arv 675 743 mis on ligi 6% rohkem võrreldes eelmise aasta septembriga. Soome-Rootsi liinil kasvas reisijate arv 7,5 protsenti, Eesti-Soome liinil 7,1 protsenti. Läti-Rootsi liinil langes reisijate arv 4,2 protsenti.

Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga vedas Tallink Soome-Rootsi liinil 1,6 protsenti vähem reisijaid, Eesti-Soome liinil 6,7% rohkem reisijaid. Eesti-Rootsi reisijate arv kasvas 3,3 protsenti, kuid Läti-Rootsi reisijate arv vähenes 0,5 protsenti.

Tallinki kaubavedu langes septembris võrreldes eelmise aastaga 0,1 protsenti. Kolmanda kvartali kaubavedu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenes 1,8 protsenti. Kõige enam langes kaubavedu Eesti-Rootsi liinil, kus septembriga vähenes kaubavedu 17,7 protsenti ning võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga 16,4 protsenti.

Kolmandas kvartalis kasvas kaubavedu Eesti-Soome liinil 10,8 protsenti, ülejäänud liinidel see langes.

Võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga vedas Tallink 6 protsenti rohkem sõiduautosid. Eesti-Soome liinil veeti 12,9 protsenti rohkem sõiduautosid, ülejäänud liinidel jäi kasv alla 1 protsendi. Läti-Rootsi liinil püsis see muutumatuna.

Hetkel kuum