• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tavatu olukord: haiglate ja õdede liidul sama nõustaja

  Viimastel päevadel pikki tunde läbirääkimiste laua taga istuvaid ja lahendusi otsivaid haiglate ja õdede liitu esindab üks ja sama suhtekorraldusfirma – PR Partner. Suhtekorraldaja Ivo Rull ütleb, et tegemist on huvide konfliktiga.

  Viimastel päevadel on Haiglate Liit ja Õdede Liit saatnud välja pressiteated, mis tulevad ühelt ja samalt suhtekorraldusfirmalt - PR Partner.
  PR Partneri juhataja Ilona Leib ütles, et tõepoolest nõustab nende firma nii Eesti Õdede Liitu kui ka Haiglate Liitu.
  „Mõlemad organisatsioonid on meie väga pikaajalised kliendid ja teineteise kliendisuhtest PR Partneriga teadlikud ning hoolimata sellest teinud valiku PR Partneri kasuks just tervishoiuvaldkonna tundmise tõttu,” selgitas Leib. 
  Ta ütles, et PR Partner ei käsitle neid kaht klienti teineteise vastasena.
  „Me ei nõusta organisatsioone kellegi või millegi vastases kommunikatsioonis, vaid aitame klientidel teha oma seisukohad paremini mõistetavaks. PR Partner ei nõusta kliente tervishoiutöötajate ja tööandjate läbirääkimiste tingimuste osas, vaid meie erialaks on avalikud suhted ja kommunikatsioon, eelkõige aitame avalikkusel olla toimuvast informeeritud ning aidata ajakirjanikke teie töö tegemisel,” ütles Leib.
  Ta lisas, et Eesti Õdede Liit ei ole praegu streikiv osapool, vaid väljendab toetust tervishoiutöötajate palganõudmisele aktsiooniga “Väärikat palka!”.
  Suhtekorraldusfirma Rull & Rumm juhataja Ivo Rull ütleb, et laskumata kolleegide töösse ja konkreetse juhtumi detailidesse, pole taoline olukord suhtekorraldusfirmades tavapärane ning tema näeb siin huvide konflikti.
  „Põhimõtteliselt on tegemist olukorraga, milles on huvide konflikt. Suhtekorralduse kuldreegel on, et ühes juhtumis või ühes turusegmendis saab nõustajal olla ainult üks klient. Võimalik, et antud juhtumis on mõlemad osapooled milleski kokku leppinud, kuid seda tuleb küsida juba konkreetse firma esindajate käest,” selgitas Rull.
  Rulli sõnul on kummaline, et üks firma nõustab kliente, kes praeguses vaidluses istuvad laua eri poolel.
  „Need tunduvad siiski väga erinevate huvidega kliendid, kes praeguses töövaidluses istuvad vastastikku. See tundub väga kummaline, et üks firma nõustab mõlemat poolt,” lisas Rull.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Looduskivi on nägus ja vastupidav naturaalne materjal
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Meie planeedi 15–70 km paksune tahke välimine maakoorekiht koosneb erinevatest kivimitest. Inimene on aastatuhandete jooksul õppinud neid kivimeid oma hüvanguks kasutama ning neid ehitus- ja viimistlusmaterjaliks vormima.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.