Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Piimakarja tapmine USAs võib tõsta piima hinda vähemalt 18%

  USAs on piimatoodang tegemas läbi 12 aasta suurimat vähenemist, kuna põuast tingituna tõusnud söödahinnad on viinud piimakarja tapamajadesse, vahendab Bloomberg.

  USA põllumajandusministeeriumi prognoosi kohaselt väheneb piimatoodang Ühendriikides järgmisel aastal 0,5 protsendi võrra, 90,2 miljonile tonnile, kuna piimakari saab olema kaheksa aasta väiksem.
  Aprilli keskpaigast on piimafutuuride hinnad tõusnud 45%. Shawn Hacketti prognoosi kohaselt võivad need tõusta juuniks veel vähemalt 18%, 25 dollarile saja naela eest. Ta on Hackett Financial Advisorsi president, kes prognoosis korrektselt märtsis piimahinna rallit.
  Californias paluvad piimafarmid pankrotikaitset. USAs tapetakse piimalehmi veerand sajandi kiiremas tempos. Maisi hind tegi augustis rekordi.
  "Farmerid ei suuda enam osta nii palju teravilja ja proteiini ja see mõjutab piima tootmist," ütles Wisconsini ülikooli analüütik Bob Cropp, kes on piimatootmist analüüsinud alates aastast 1966. "Californias on olnud mõned sulgemised ja mõned müüvad piimakarja päris agressiivselt. Te saate seda nägema ka riigi teistes osades."
  III klassi piima – sellest valmistatakse juustu – hind on tänavu tõusnud 22%, 21,10 dollarile. 
  Üleilmne piimaturg saab 12 kuu jooksul olema hädas tootmisvõimsuste piiratusega, kuna toodang aeglustub nii USAs kui Euroopas ja nõudlus kasvab, prognoosis Rabobank. Seitsmes suuremas ekspordipiirkonnas on piima liigne laojääk langenud esmakordselt nelja aasta jooksul ning liigset laojääki on vähe.
  USA valitsuse statistika kohaselt andsid USA lehmad augustis keskmiselt 1776 naela piima, mida on 0,5 protsenti mullusest vähem. See on esimene langus 13 kuu jooksul ja sügavaim langus alates 2004. aasta veebruarist.
  Selle aasta kaheksa kuuga on USAs leidnud tee tapamajja ligi 2,04 miljonit piimalehma, mida on 6,7% mullusest rohkem ja enim alates 1986. aastast. USDA prognoosi kohaselt väheneb tuleval aastal Ühendriikide piimakari 1,1%, 9,11 miljonini. See on väikseim kari alates 2005. aastast.
  Tänavu on Californias palunud pankrotikaitset juba 49 farmi võrreldes mullu sama aja 43ga.
  "Oleme finantsiliselt väga raskes seisus," ütles 44aastane Jim Wilson, kelle piimafarmis Californias Riverdale'is on 3000 piimalehma ja mis toovad 200 000 dollarit kahjumit kuus. "Me oleme kõik pankrotti minemas. Me ei suuda neid enam toita."
 • Hetkel kuum
Kai Realo: riigi konkurentsivõime ei teki üleöö, ka majandust tuleb juhtida
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Eesti majanduse jätkuvalt halvenev konkurentsivõime ja kestev majanduslangus kõnelevad sellest, et peame riigina majanduse konkurentsivõime tugevdamise fookusesse võtma, kirjutab Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esinaine Kai Realo.
Rahagurude välimääraja: keda usaldada? Vaata suurest tabelist, kes mis hinnaga nõu jagab!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Kust rahatarkust ammutada, kui on soov oma finantsiline tulevik kindlustada? Üksi alati kaugele ei jõua, seega investeerimise ja laiemas mõistes rahatarkuse puhul saab appi võtta kogenud investorid, kel igaühel oma stiil ja nišš. Teeme asja selgeks!
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Plaan küps: väikefirmadele terendavad soodsamad laenud
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
KredExi ja EASi ühendasutus tahab pakkuda mikro- ja väikeettevõtetele laenu võtmisel käendust, et nad saaksid finantseeringu parematel tingimustel. Plaan pole veel pankades vastu võetud, aga küpseb.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Parim noor juht: juhtimises on nagu spordis, hea kultuuriga meeskonnad on edukamad
Estanc AS kuulutati Eesti tööandja brändikonkursi „Unistuste tööandja 2024“ võitjaks, ettevõte on tuntust kogunud just oma paindliku ja inimkeskse juhtimise poolest.
Estanc AS kuulutati Eesti tööandja brändikonkursi „Unistuste tööandja 2024“ võitjaks, ettevõte on tuntust kogunud just oma paindliku ja inimkeskse juhtimise poolest.
Neste lahkus Rohetiigrist. Vastastikku jagatakse teravaid süüdistusi
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Neste teatas, et lahkub Rohetiigrist, sest ei pea transpordi teekaardi koostamise protsessi läbipaistvaks ega teaduspõhiseks. Rohetiiger pole süüdistusega nõus ja heidab Nestele ette vähest panust teekaardi loomisesse, kirjutab kestlikkusuudised.ee.
Maailma autohiidudele tootev firma tegi käiberekordi. „Mis siin öelda, eks ikka tuleb rahul olla“
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Mainekatele Euroopa autotööstustele allhankeid tegev Mistra-Autex lõpetas eelmise aasta rekordkasumiga ning ületas endagi ootusi. Sel aastal loodab ettevõte edu enam-vähem korrata.
Eesti meediaettevõtted asutasid kollektiivse esindamise organisatsiooni
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
Delfi Meedia, Postimees Grupp, Õhtuleht Kirjastus ja Äripäev sõlmisid lepingu uudismeedia väljaandjate kollektiivse esindamise organisatsiooni Balti Uudismeedia Väljaandjate Ühing asutamiseks.
“Ärge kastke nii palju!“ Veekriisi leevendama pidanud seadus osutus hambutuks
Uus kord, mis lubanuks tavaelanikult küsida vee eest vähem ja sadu kuupmeetreid elupuudele uhavalt majaomanikult jälle rohkem, ei hakanud kunagi tööle. Tulemused on varsti käes. Jaanipäevale traditsiooniliselt vihma saatel lähenev aeg laseb kergesti unustada, kui soe ja kuiv oli tänavune kevad: enam kui saja aasta kõige soojem, kõige soojema maikuu lõpuga.
Uus kord, mis lubanuks tavaelanikult küsida vee eest vähem ja sadu kuupmeetreid elupuudele uhavalt majaomanikult jälle rohkem, ei hakanud kunagi tööle. Tulemused on varsti käes. Jaanipäevale traditsiooniliselt vihma saatel lähenev aeg laseb kergesti unustada, kui soe ja kuiv oli tänavune kevad: enam kui saja aasta kõige soojem, kõige soojema maikuu lõpuga.