Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Dividendiaktsiad meeldivad Swedile

  Eile toimus Swedbanki privaatpanga tegutsemise 15. aastale pühendatud investeerimisseminar, kus panga Balti Investeerimiskeskuse osakonnajuhataja Kristjan Tamla rääkis, et talle meeldivad dividendiaktsiad.

  “Euroopa ettevõtete puhul on üllatav olukord, kus üle 50 protsendi ettevõtete aktsiate dividenditootlus on kõrgem sama emitendi võlakirjatootlustest,” ütles ta. “Võlakirjade tase on ajaloo madalaim ja ettevõtted emiteerivad hoogsalt võlakirju,” lisas Tamla.
  “Üldiselt ei saa aktsiate kohta öelda, et nad on kallid, kuid ei julge ka öelda, et nad on P/E suhtarvult odavad,” lisas Tamla. “Hinnastatuselt lähenevad aktsiad ajaloolisele keskmisele.”
  Väärtust omavad jätkusuutlikud dividendid, kuna madalate intresside keskkonnas on rahavood väga hinnatud. Aktsiatest eelistab Tamla USA-le Euroopat, kuna Euroopalt võib negatiivne tähelepanu kanduda Ühendriikidele.
  Aktsiatest näeb ta enam riski toorainesektoris ja eelistatud on globaalsed esmatarbekaupade tootjad. “Ei tahaks küll konkreetsetesse nimedesse laskuda, kuid need on näiteks McDonald’s, Coca-Cola jne,” ütles Tamla.
  Võlakirjadest võib saada 7% tootlust.  Hoiused pole tema sõnul koht tulu saamiseks. “Deposiidiintressid jäävad väga madalaks ja võivad veelgi alaneda,” ütles Tamla. “Investeerimistulu seisukohast pole hoiused lähiaastail teema, neid tuleks vaadata pigem turvalise raha paigutamise vahendina,” ütles ta. “Ilma tootluseta raha paigutamise alternatiiv on Euroopa ettevõtete kvaliteetvõlakirjad, mida paar aastat tagasi sai soovitatud, kuid nende tootlused on tulnud alla,” ütles Tamla. Tema mõte oli, et ärge jumala pärast ostke kvaliteetvõlakirjade fonde.
  “Pigem võiks otsida tootlust madala krediidikõlbulikkusega ettevõtete võlakirjadest, mis toodavad seitse protsenti, kuid neid võiks riskantsuselt käsitleda pigem aktsiainvesteeringute osana,” jätkas ta. “Pigem eelistaks valitud üksikute ettevõtte võlakirju samasuunalistele võlakirjafondidele. Neid võlakirju ostes peaks olema valmis neid lunastamiseni hoidma, kuigi hinnad võivad teha vahepeal järske liikumisi.”
 • Hetkel kuum
Euroopa patendiameti president: meil on põhjust tähistada leiutajate läbimurret
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
Aasta tagasi kasutusele võetud Euroopa ühtne patendisüsteem on näidanud, et kui Euroopa ühendab jõud, siis suudab ta terves maailmas edukalt konkureerida, kirjutab Euroopa patendiameti president António Campinos.
USA indeksid näitasid sel nädalal häid tulemusi
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
USA aktsiaturgudel reedel suuri muutusi ei olnud, kuid nädala lõikes näitasid kolmest peamisest indeksist kaks väga häid tulemusi. Sellest hoolimata on mitmeid põhjuseid, mille pärast investorid muretsevad, vahendas Yahoo Finance.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Veskimägi: aastal 2030 võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla miljard
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
2030. aastal võiks Eesti kaitsetööstuse käive olla 1 miljard, kuid juba sel aastal on sektori käive rekordiline, rääkis 2C Venturesi partneri Taavi Veskimägi, kes on ka kaitsetööstuse liidu nõukogu esimees.
FT: Euroopast ja USAst tõrjutud Hiina autotootjatel on uus eesmärk: kogu ülejäänud maailm
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Sellal kui USA ja Euroopa soovivad kaitsetollidega Hiina autotootjad välja tõrjuda, on viimased võtnud sihikule hoopis suurema ala: kogu ülejäänud maailma.
Operaili ostjaks pakutakse Soome äri ostjat
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Soome sotsiaalmeedias ja investeerimisfoorumites arutatakse, kas Eesti riigifirma Operaili võiks ära osta nende börsifirma Nurminen Logistics, kes juba tükikese ettevõttest endale sai.
Alexela emafirma ostab Vene miljardärile kuulunud Läti vedelgaasi müüja “Ei saa öelda, et läbirääkimised oleks väga lihtsad olnud”
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.
Heiti ja Marti Hääle suurosalusega AVH Grupp ostab Läti vedelgaasi müüja SIA Latvijas propāna gāze, mille mullune müük ulatus 130 miljoni euroni.