• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Microsoft üha rohkem Apple’i nägu ja tegu

  Apple oma toodete, teenuste ja kogu “ökosüsteemiga” on olnud edu ja kasutusmugavuse musternäidis, mida kadestavad paljud ettevõtted üle maailma. Kadedus närib ka Microsofti, kelle kõik viimased sammud viitavad sellele, et firma üritab Apple’i ärimudelit üle võtta.

  Möödunud nädalal tuli üks oluline uudis, mis seni minu peas veerenud mõtet vaid kinnistas. Microsofti tegevjuht Steve Ballmer ütles oma iga-aastases aktsionäridele läkitatud kirjas peaaegu, et nad tahavad olla rohkem nagu Apple.
  Mitte et ta oleks seda otse öelnud, aga mida muud järgnevast lausest ikka välja lugeda: “Tuleb aeg, kui me ehitame kindlaid tooteid kindlaks eesmärgiks, nagu me teeme seda Xboxi ja Surface’iga.” Selles suunas Microsoft liigubki, pakkudes riistvara, mis kasutab spetsiaalselt selle seadme jaoks mõeldud tarkvara, ja luues samaaegselt tervet “ökosüsteemi”.
  Järgmisel nädalal avalikuks saav Windows 8 on selle ehe näide. Microsoft üritab luua nii telefonis, tahvelarvutis, sülearvutis kui ka lauaarvutis töötavat operatsioonisüsteemi, mis oleks ühtviisi mugav ja praktiline. Selleks on Microsoftil muidugi hea baas olemas, sest arvutimaailmas domineerib Windows 90% turust.
  Tulevik? Tegelikult pole Apple’i jäljendamine Microsoftile mingi uus samm. Kes mäletab, siis nende muusikamängija Zune (mis väliselt meenutas väga iPodi) jõudis samuti turule iPodi populaarsuse tipul ja ebaõnnestumine on selle projekti kohta viisakalt öeldud. Selles valguses saab näha, kui edukaks osutub Microsofti tahvelarvuti Surface, mis on tegelikult vastureaktsioon iPadi populaarsusele.
  Microsoft teeb ka Xboxist muusikamängija/keskuse/poe, mis peaks idee poolest hakkama konkureerima Apple’i iTunesiga.
  Tegelikult on kõik Microsofti sammud ­õiged. Jäädes edasi puhtalt tarkvaratootjaks, kukuks ta ilmselt veelgi enam, sest mobiilsete seadmete turul, kust tuleb praegu kasv, domineerivad ju Apple ja Google. Minu jaoks on küsimärk vaid Ballmer, kes 12 aastat on seda vankrit kraavi juhtinud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Roheelektrifirma uuendas börsiga tõotusi
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni börsile tulekuks on üliviljaka pinnase ette valmistanud nii pensionireform kui elektri kõrge hind, aga kas sellele langev tera on kasvujõuline, see alles hakkab selguma, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Pangaaktsiad ei suutnud Balti börsiindeksit tõusule viia
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Täna taas plussis kaubelnud pangaaktsiate hoost jäi väheks, et kogu Balti börs tõusule viia.
Raadiohommikus: Enefiti börsidebüüt, krüptovarad ja mure hariduse pärast
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Nädala viimases hommikuprogrammis on fookus paljulubavatel investeerimisideedel ja Eesti haridussüsteemi tulevikul.
Eesti majaehituse pärandihoidja: aastas jõuan teha kuni 15 palkmaja
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.
Eesti traditsioonilise ehituse hoidmise eripreemia pälvis tänavusel aasta tehasemaja konkursil Võrumaal Vastseliinas asuvas firmas Vipson Projekt käsitööna valminud palkmaja.