• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Mõõdukalt pessimistlik plasttorude tootja

  Lääne-Virumaa plasttorude tootja HAKA Plast kasvatas eelmisel aastal müügitulu poole võrra. Järgmise aasta suhtes on ettevõtte juht mõõdukalt pessimistlik ning tõdeb, et kriis on tema ettevõttel veel ees.

  Sõidame fotograafiga Kadrina poole kohtuma polüetüleentorusid tootva tootmisettevõtte HAKA Plasti juhiga. Väravast sisse sõites lehvitab meile ja võtab meid vastu härrasmees. Tõsi küll, see ei ole küll ettevõtte juhataja, vaid torudest tehtud maskott, mis tervitab kõiki külalisi. Maskott sündis sellel aastal töötajate idee järgi.
  Kadrinasse Tööstuse tänavale kolis ettevõtte 2010. aastal jaanuaris. "Soetasime oma kodu, siiamaani olime rendipinnal," selgitab Augasmägi. Rendipind jäi aga kitsaks ning oli vaja ka suuremat laopinda, nii otsustatigi oma kodu soetada.
  Väravatest sisenedes on vasakut kätt 10 000 ruutmeetrine laoplats -  lage taeva all  erinevate läbimõõtudega torud, mida toodab viis tootmisliini ning millele kulub aastas 4 000 tonni toorainet.
  Pessimist ja optimist koos. Kontoris teisel korrusel istub ettevõtte juhataja ja üks omanikest Kaul Augasmägi, kes on mõõdukalt pessimistlik, kuid samas optimistlik inimene. Ta on olnud ettevõtte omanik alguseaastatest ning praeguste äripartneritega alustasid nad omal ajal esimesena Eestis plasttoru tootmisega. HAKA Plastis saadi esimene toodang 2003. aasta oktoobris, kui alustati tööd ühe tootmisliiniga. Kui vaja, Kaul käib ka ise tootmises ringi ja annab nõu ning paneb oma käe külge. "Omaniku roll on juhtimises väga oluline," tõdeb ta.HAKA Plasti tootevalik hõlmab polüetüleensurvetorusid nii vee kui ka kanalisatsiooni tarbeks, maaküttetorusid, pontoone ujuvsildade tarbeks ning kaevutorusid. Samuti on võimalik siit tellida eriotstarbelisi polüetüleentorusid.
  Kuidas kommenteeris ettevõtte juht eelmise aasta tulemusi ning miks on ta pessimistlik järgmise aasta suhtes, loe tänasest Äripäevast.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Et saunamõnusid jätkuks kauemaks!
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Saunumi sisekliimaseade muudab saunakogemuse mõnusaks isegi pelglikumale saunalisele ning laseb leili nautida kauem, kui seda seni saanud. Saladus peitub unikaalses Saunumi tehnoloogias – nimelt tõmbab uudne sisekliimaseade endasse leiliruumis nii kuumema kui jahedama õhuvoolu, segab need ning väljutab ühtlasemal temperatuuril õhu-leiliauru segu, mis kehale paremini tajutavam ning on ühtlasi organismile mõnusam kogeda.
Leedu soovitab lahti saada Hiina telefonidest Eesti seisukoht: meil pole põhjust Leedu leidudes kahelda
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.
Leedu kaitseminister soovitas inimestel vältida Hiina telefonide ostmist ja ära visata need, mis juba olemas on, sest avastas sinna sisse ehitatud tsensorlahenduse, kirjutab Reuters. RIA peadirektori asetäitja Gert Auväärti sõnul ei ole RIA sarnaseid analüüse läbi viinud, kuid neil pole põhjust Leedu riikliku küberjulgeoleku keskuse raportis ja leidudes kahelda.