• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangalaen.ee: pangaliidu hoiak vastas meie ootustele

  Portaal pangalaen.ee pareerib pangaliidu eilset hoiatust, mille kohaselt pole turvaline portaalile oma isikuandmeid edastada.

  Pangaliit teatas eile, et vastavatud laenupakkumiste võrdlusportaali pangalaen.ee tegevus ei ole kooskõlas isikuandmete kaitse ega tarbijakaitseseadusega ega tee koostööd pangaliidu liikmespankadega.
  Pangaliit märkis, et laenupakkumiste võrdlusportaal pangalaen.ee kogub oma veebilehel laenutaotlejate isikuandmeid ning edastab need lisaks pankadele ka teistele finantsteenuse pakkujatele, sh kiirlaenufirmadele. Personaalset infot, sh laenutaotleja sissetuleku, kohustuste, tööandja ja põhipanga kohta käivat teavet kogutakse, töödeldakse ja edastatakse ebaturvaliselt. Samuti võtab teenusepakkuja kasutajatingimustega nõustunult õiguse infot oma äranägemise järgi kolmandatele isikutele edastada.
  Portaali pangalaen.ee juht Nazari Goudin teatas täna, et meedias käidi välja väited, et portaal pole turvaline, sellel puuduvad koostöölepingud pankadega ja üldse tuleks sellesse suhtuda kui millessegi kahtlasesse. "Selline oli pangaliidu hoiak, mis vastas minu ootustele," märkis Goudin.
  Selleks, et võiksin kliendina saata panga üldkontaktidele laenupäringu, ei ole ju vaja teha pangaga lepingut, rääkis pangalaen.ee juht. " Päringu edastamisel läbi portaali kehtivad samad põhimõtted, kuid formaat on kliendi jaoks mugavam. Mis puudutab isikuandmete kaitset, siis selles osas saame julgelt väita, et oleme võtnud ja võtame ka edaspidi arvesse kõiki andmekaitse inspektsiooni ja pankade soovitusi. Oleme seda selgelt väljendanud alates esimesest tegevuspäevast. Iga laenutaotleja annab nõusoleku, et ta on teadlik kellele ja milliseid andmeid vabatahtlikult edastab," selgitas ta.
  Goudin lisas, et see aga, kuidas pank taotlusega edasi käitub, näitab klienditeeninduse kvaliteeti ja suhtumist. "Iga päring on väärt viisakat vastust ja kui mõni teenusepakkuja jätab selle andmata, siis lasub vastutus kliendi ees temal. Meie portaali on külastanud juba üle 12 000 inimese ja edastatud üle saja taotluse ja loodan väga, et ka suurimad turuosalised suhtuvad täie tõsidusega  kliendi soovidesse olla hästi informeeritud finantsteenuste tingimustest," kinnnitas Goudin.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Vastukaja: rahandusminister viskab krüptobeebi koos vanniveega välja
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
Virtuaalvääringu teenuste valdkonda ei tuleks poliitilisel tasemel häbiplekistada ja hävitada, kirjutab advokaadibüroo LEXTAL partner Rauno Kinkar vastukajana rahandusminister Keit Pentus-Rosimannuse äsjasele väljaütlemisele.
USA jaemüük kasvas ootamatult
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
USA jaemüük kasvas augustis ootamatult, sellele aitasid kaasa kooliaasta algus ning valitsuse abirahad. See annab lootust, et Ühendriikide majandus ei aeglustu kolmandas kvartalis nii järsult, kui oodatakse, vahendab Reuters.
Sidefirmad on kahvlis: riigi tegevusetuse tõttu rikuvad nad igal juhul seadust
Sideandmete praegune kasutamine Eestis on riigikohtu hinnangul õigusevastane, kuid muutusi kehtivas korras pole tehtud, mistõttu ei saa ka Eesti telekommunikatsioonifirmad aru, kuidas nad peaksid praeguses õigusvaakumis käituma: kui järgid seadust, siis rikud klientide õigusi, kui kaitsed neid, siis rikud seadust.
Sideandmete praegune kasutamine Eestis on riigikohtu hinnangul õigusevastane, kuid muutusi kehtivas korras pole tehtud, mistõttu ei saa ka Eesti telekommunikatsioonifirmad aru, kuidas nad peaksid praeguses õigusvaakumis käituma: kui järgid seadust, siis rikud klientide õigusi, kui kaitsed neid, siis rikud seadust.
Eestis ühtki firmamüügi teenuse pakkujat rahapesus süüdi pole mõistetud. Veel
On mitmeid märke, et Eesti äriühinguid kasutatakse rahvusvahelises kuritegevuses variettevõtetena, leiab rahapesu andmebüroo äriühinguteenuse pakkujate uuring.
On mitmeid märke, et Eesti äriühinguid kasutatakse rahvusvahelises kuritegevuses variettevõtetena, leiab rahapesu andmebüroo äriühinguteenuse pakkujate uuring.