• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pension laenukatteks? Ei, valimistrikk

  Briti liberaal-demokraatide liidri Nick Cleggi ettepanek lubada lapsevanematel ligipääs oma pensionirahale enne pensionile jäämist, et maksta oma laste eluasemelaenud, tekitas palju vastukaja.

  Idee iva on selles, et noore inimese vanemad võivad teda elu jooksul kogutud rahaga toetada, selle asemel et noor iseseisvat elu kohe suure laenuga alustaks ja end mitmekümneks aastaks võlaga seoks. Samas lubab juba praegugi seadus inimestel võtta pärast 55. eluaastat kuni 25% oma kogutud pensionist maksuvabalt välja ja kasutada seda oma äranägemise järgi. Sealhulgas soovi korral ka lapse majalaenuks. Nii jääb arusaamatuks, mida asepeaministri ettepanek konkreetselt muudaks.Samuti läheb Cleggi ettepanek põhimõtteliselt vastuollu sõnumiga, mida valitsus üritab rahva seas juurutada. Nimelt, et inimesed peaksid rohkem raha vanaduspõlveks säästma, kuna riik ei suuda neid piisavalt toetada. Kuna senini oli pensioni kogumine vabatahtlik ja vaid 1/3 töötavast elanikkonnast kogus pensioni, võttis valitsus vastu seaduse, mille alusel algas selle aasta 1. oktoobril inimeste automaatne liitmine riikliku pensioniskeemiga. Kõikide töötajate liitmine loodetakse lõpule viia aastaks 2017.Üldiselt võib Nick Cleggi ettepanekut nimetada vaid sooviks saada tähelepanu. Juba ammu on olnud märgata, et pärast tooridega valitsuse moodustamist on nad kaotanud oma näo ja vajunud sügavasse identiteedikriisi, mis ähvardab partei lõhkuda. Oleks valimised homme, ootaks neid ees tõenäoliselt hävitav kaotus.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Romek Kosenkranius: kolm probleemi, mille lahendamine toob investeeringud suvepealinna
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Kohtumistel Pärnusse investeerida soovivate ettevõtjatega on koorunud välja kolm olulisemat ootust või probleemi, millele investorid lahendusi ootavad, kirjutab valimisliidu Pärnu Ühendab esinumber kohalikel valimistel Romek Kosenkranius vastuses Äripäeva küsitlusele.
Merko alustab Uus-Veerennis viienda etapiga
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Merko Ehitus teatas esmaspäeval börsiteate vahendusel, et käivitab Tallinnas Uus-Veerenni korteriarendusprojekti viienda etapi.
Raadiohommikus: verelaskmine aktsiaturgudel ja ämbrid LHV märkimisõigusega
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Teeme värske kokkuvõtte verelaskmisest maailma aktsiaturgudel ja proovime hinnata, kas oleme sisenemas karuturule või on hoopis tegemist hea ostukohaga.
Skandaalne Theranos kulutas vilepuhuja jälitamisele 150 000 dollarit
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.
USA ärimaailma üks oodatumaid kohtulahinguid on tuure kogumas - sel nädalal andis oma ütlused vereproovi revolutsiooni lubanud Theranose ekstöötaja ning vilepuhuja Erika Cheung, vahendab CNN.