Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saja aasta hullem torm läheneb USA kirdeosale

  Orkaan Sandy võib muutuda tugevamaks ja tabada USA kirdeosa 100aasta  tugevama tormina, kui prognoosijatel on õigus, kirjutab Bloomberg.

  Sandy võib liita jõud teise tormiga, mis tuleb USA keskläänest luues olukorra, mis oli sarnane 1938. aasta New Englandi tabanud orkaaniga, ütles USA ilmateenistuse ilmatark Paul Kocin.
  Praegu ületab orkaan Bahama saari, olles tapnud Kariibidel 21 inimest.
  „Me näeme mõnedes oma mudelites sellise intensiivsusega tormi, mida meie riigis ei ole nähtud läinud sajandil,“ ütles Kocin. „Me ei püüa seda üles puhuda, see on, mida me näeme oma mudelites. See võib ka tulla nõrgem.“
  Hübriidtorm või tabada mistahes kohta alates Delawere-Maryland poolsaarest kuni New Englandi lõunapoolse piirkonnani. Värskeim USA orkaanikeskuse eeldab, et orkaan leiab tee mandrile 30. oktoobril New Jersey’s, kuid rannikule jõudmise eel võivad prognoosid muutuda.
  „Kui torm järgib praegust orkaaniprognoosi, siis me arvestame üle viie miljardi dollarilise kahjuga,“ ütles Kinetic Analysise analüüsidirektor Chuck Watson.
  Idaranniku osariikide valitsused valmistuda Sandy tulekuks. New Yorgi kuberner Andrew Cuomo käskis osariigi agentuuridel tormi jälgida ja Massachusettsi erakorraliste olukordade amet hoiatas residente valmistuda halvimaks.
  New Yorgil on 55 protsendine võimalus, et tuuleiilid võivad 30. oktoobril tabada linna kiirusega vähemalt 39 miili tunnis, teatasid kindlustus, riskijuhtimise ja kliimaekspertidest koosnev konsortsium Tropical Storm Risk.
  New Yorgi linnapea Michael Bloomberg teatas, et linn tegeleb praeguses staadiumis rutiinsete ettevalmistusega.
  „Hea sõnum on kõigile, et te peate alati sellisteks oludeks omama plaani,“ ütles ta eilsel pressikonverentsil. „Eriti need, kes elavad vee ääres madalatel aladel võivad vajada evakueerimist. Täna ma seda ei plaaniks. Kuulake raadiot ja vajadusel käituge juhiste kohaselt.“
  Ida-ranniku elektrijaamad ja –võrgud pidasid oma esimese konverentskõne tormi teemal 24. oktoobril, et arutada, kuidas saata töötajaid kõige rängemalt kannatada saavatele aladele, ütles Pepco pressiesindaja Myra Oppel. Exeloni Baltimore Gas & Electric kiirustas 1,2 miljonit klienti Marylandi keskosas valmistuma elektrikatkestusteks ja üleujutusteks.
  „Meie võtame seda eriti tõsiselt,“ ütles elektrikompanii pressiesindaja Robert Gould.
  Orkaan ületas Jamaica 24. oktoobril ja eile Kuuba.
  „Prognoositud on mõningast nõrgenemist järgmisel 48 tunnil, kuid Sandy peaks jääma orkaaniks veel mitmeks päevaks,“ teatas orkaanikeskus. „Sandy peaks muutuma suuremaks.“
  Jamaical jäi 70 protsenti saarest elektrita, majadelt viidi katused ja teed-tänavad olid kaetud murdunud puudega ja üleujutatud.
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Luksusvilla Hispaanias, kahtlane Excel ja kadunud arved: need võivad olla idufirmade punased lipud
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Investorina idufirmasse raha paigutades on ülioluline teha selgeks, kuidas ettevõttes finantsjuhtimist korraldatakse ja raamatupidamist korras hoitakse. Spetsialistide sõnul esineb siin sageli ohtralt punaseid lippe, mis hilisema läbikukkumise eest hoiatavad.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Väikeettevõtjate esindaja loodab kliimaministeeriumile
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
“Vaadates kliimaseaduse eelnõu olen väga murelik, kuna see suurendab halduskoormust,” rääkis väikeettevõtteid koondava EVEA president Ille Nakurt-Murumaa hommikuprogrammi intervjuus.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Pannkoogimeistrid uuendavad kasvuretsepti: tuleb Eestist väljas ise äri püsti panna
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kookeri minipannkookidega tuntust kogunud Mesti omanikud tunnistasid Äripäeva raadios, et olid frantsiisi avamisele väljaspool Eestit juba päris lähedal, kuid aeg polnud küps. Enne tuleb ka ise üks koht välismaal avada.
Kristina Judina: mida teha, kui tubli inimese karjäär „jääb kinni“?
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Karjääris n-ö kinni jäämine ei ole vähegi edukate inimeste seas haruldane nähtus, see mõjutab ühtemoodi nii andekaid spetsialiste kui juhte. See on keeruline probleem, mille lahendamise juures mängivad võtmerolli toetav juht ja juhtkond, kirjutab 150-liikmelist meeskonda juhtiv Elisa teeninduse valdkonna juht Kristina Judina.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Aasta lõpuks sõidavad pealinna tänavatel vesinikutaksod
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Vesinikutehnoloogiaettevõte PowerUp Energy juhi Ivar Kruusenbergi sõnul jõuavad novembris Tallinna tänavatele esimesed vesinikutaksod.
Raadiohommikus: Hiinast, Saudi Araabiast, vesinikust ja EKREst
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äri ajamisest Hiinas ja Saudi-Araabias, aga ka vesinikuärist ja EKRE pühapäevasel kongressil toimunust.
Esmaspäevases raadiohommikus räägime äri ajamisest Hiinas ja Saudi-Araabias, aga ka vesinikuärist ja EKRE pühapäevasel kongressil toimunust.
Kallis kraam viis suurde kahjumisse
Jalatsite ja rõivaste müügiga tegelev Talwest Group sulges 2023. aastal mitmeid kauplusi, kuid avas ka paar uut, kirjutab portaal kaubandus.ee
Jalatsite ja rõivaste müügiga tegelev Talwest Group sulges 2023. aastal mitmeid kauplusi, kuid avas ka paar uut, kirjutab portaal kaubandus.ee