• Jaga lugu:

  Saja aasta hullem torm läheneb USA kirdeosale

  Orkaan Sandy võib muutuda tugevamaks ja tabada USA kirdeosa 100aasta  tugevama tormina, kui prognoosijatel on õigus, kirjutab Bloomberg.

  Sandy võib liita jõud teise tormiga, mis tuleb USA keskläänest luues olukorra, mis oli sarnane 1938. aasta New Englandi tabanud orkaaniga, ütles USA ilmateenistuse ilmatark Paul Kocin.
  Praegu ületab orkaan Bahama saari, olles tapnud Kariibidel 21 inimest.
  „Me näeme mõnedes oma mudelites sellise intensiivsusega tormi, mida meie riigis ei ole nähtud läinud sajandil,“ ütles Kocin. „Me ei püüa seda üles puhuda, see on, mida me näeme oma mudelites. See võib ka tulla nõrgem.“
  Hübriidtorm või tabada mistahes kohta alates Delawere-Maryland poolsaarest kuni New Englandi lõunapoolse piirkonnani. Värskeim USA orkaanikeskuse eeldab, et orkaan leiab tee mandrile 30. oktoobril New Jersey’s, kuid rannikule jõudmise eel võivad prognoosid muutuda.
  „Kui torm järgib praegust orkaaniprognoosi, siis me arvestame üle viie miljardi dollarilise kahjuga,“ ütles Kinetic Analysise analüüsidirektor Chuck Watson.
  Idaranniku osariikide valitsused valmistuda Sandy tulekuks. New Yorgi kuberner Andrew Cuomo käskis osariigi agentuuridel tormi jälgida ja Massachusettsi erakorraliste olukordade amet hoiatas residente valmistuda halvimaks.
  New Yorgil on 55 protsendine võimalus, et tuuleiilid võivad 30. oktoobril tabada linna kiirusega vähemalt 39 miili tunnis, teatasid kindlustus, riskijuhtimise ja kliimaekspertidest koosnev konsortsium Tropical Storm Risk.
  New Yorgi linnapea Michael Bloomberg teatas, et linn tegeleb praeguses staadiumis rutiinsete ettevalmistusega.
  „Hea sõnum on kõigile, et te peate alati sellisteks oludeks omama plaani,“ ütles ta eilsel pressikonverentsil. „Eriti need, kes elavad vee ääres madalatel aladel võivad vajada evakueerimist. Täna ma seda ei plaaniks. Kuulake raadiot ja vajadusel käituge juhiste kohaselt.“
  Ida-ranniku elektrijaamad ja –võrgud pidasid oma esimese konverentskõne tormi teemal 24. oktoobril, et arutada, kuidas saata töötajaid kõige rängemalt kannatada saavatele aladele, ütles Pepco pressiesindaja Myra Oppel. Exeloni Baltimore Gas & Electric kiirustas 1,2 miljonit klienti Marylandi keskosas valmistuma elektrikatkestusteks ja üleujutusteks.
  „Meie võtame seda eriti tõsiselt,“ ütles elektrikompanii pressiesindaja Robert Gould.
  Orkaan ületas Jamaica 24. oktoobril ja eile Kuuba.
  „Prognoositud on mõningast nõrgenemist järgmisel 48 tunnil, kuid Sandy peaks jääma orkaaniks veel mitmeks päevaks,“ teatas orkaanikeskus. „Sandy peaks muutuma suuremaks.“
  Jamaical jäi 70 protsenti saarest elektrita, majadelt viidi katused ja teed-tänavad olid kaetud murdunud puudega ja üleujutatud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Spaade ja hotellide avanemine aitas Tallinna Veel rohkem müügitulu teenida Kasum kerkis kordades
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Idufirma lõi kaupluse, mida esmapilgul näha ei ole. Ka Cleveron valmistub tulevikutrendiks
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Kas osta või rentida?
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.
Ettevõtete vajadused muutuvad hoogsalt arenevas maailmas väga kiiresti ning viimasel aastal mõjutas seda lisaks ka koroonakriis. Ettevõtted pidid muutunud keskkonnale kiiresti reageerima ja tegema vajalikke muudatusi oma töökorralduses ning näiteks ka arvutipargi haldamine on osutunud paljude jaoks parajaks väljakutseks.